Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 19
Fyra personer i Härnösand turas om att bjuda varandra på middag och först ut är Micke. Han serverar gästerna Norrlandstoast och helstekt rostasfilé med balsamicosås. Till efterrätt blir det Mousse med skogens guld.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 19
Den andra värden i Härnösand är Sarah. Hennes meny består av till förrätt malaysisk pirog till huvudrätt bjuds det på kryddig kyckling i tomatsås och till efterrätt blir det crepes med kokosfyllning.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 19
Den tredje värden i Härnösand är David. Hans meny består av vitlöksgratinerade grönmusslor och kräftsoppa med plankbröd. Till dessert blir det hemslungad vaniljglass med hallonsky.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 19
Sist ut att bjuda på middag i Härnösand är Leena. Hon serverar gästerna chicken satay på risbädd, gästvänlig latmanslax och exotisk fruktsallad med vit chokladvisp. Efter middagen avslöjas vem av de fyra amatörkockarna så fått högst betyg och kammar hem vinsten på 15 000 kronor.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 19
Fyra personer i Eskilstuna ska bjuda varandra på middag och först ut är Therese. Hennes meny består av mac'n'cheese ballz, vegetarisk bbq-burgare och cheesecake á la Amerikat.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 19
Albin står för den andra bjudningen i Eskilstuna. Han serverar gästerna västerbottenspaj med kantareller och pasta á la spinachi med räkor och champinjoner. Till dessert blir det en chokladgrotta med vaniljglass.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 19
Den tredje värden i Eskilstuna är Katalina. Hon bjuder på kycklingragusoppa smaksatt med dragonvinäger och karamelliserad fläskytterfilé som serveras med duchessepotatis med chilitouch. Till dessert blir det chokladsufflé med mangosorbet.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 19
Finalen i Eskilstuna hålls hemma hos Lars. Han bjuder på whiskeyrökta chili- och vitlöksräkor, indisk garam masala-gryta och hallonglass med lakrits-kolasås. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra tävlande som kammar hem vinsten på 15 000 kronor.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 19
Fyra personer i Nora och Lindesberg ska bjuda varandra på middag och först ut är punkmormorn Veronica i Lindesberg. Hon bjuder på ostpaj, oxfilé med västerbottensduchesse och en chokladfondant.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 19
Dagens värd är den karaokegalna filippinskan Lilia som bor i Guldsmedshyttan. Hon bjuder på filippinska dumplings, strimlad beef steak och leche flan.
11. Avsnitt 11
Avsnitt 11, Säsong 19
Veckans tredje värd är den ljusskygge Rickhard, i alla fall när han spelar rollspel och klär ut sig till vampyr. Han bjuder på japansk pannkaka, yakiniku och en japansk cheesecake.
12. Avsnitt 12
Avsnitt 12, Säsong 19
Veckans sista värd är hotellägaren och veteranbilsföraren Peter. Han bjuder på havskräftor, kantarellasagne och vaniljparfait. Efter middagen avslöjas vem av de fyra amatörkockarna som kammar hem de 15 000 kronorna.
13. Avsnitt 13
Avsnitt 13, Säsong 19
Fyra personer i Partille och Lerum bjuder varandra på middag och första värden är Magnus. Han serverar gästerna havets läckerheter som hummersoppa och gratinerad sjötunga. Till efterrätt blir det en hjortronpannacotta.
14. Avsnitt 14
Avsnitt 14, Säsong 19
Den andra värden den här veckan är frisören Marianna i Partille. Hon bjuder på italiensk mat som gratinerade pilgrimsmusslor och ugnsstekt lammfilé med risotto. Till efterrätt blir det en citronmousse.
15. Avsnitt 15
Avsnitt 15, Säsong 19
Turen har kommit till receptionisten Emelie i Lerum att bjuda på middag. Hon serverar gästerna en skagentoast och gnocchi med mamma Ancis rosa pastasås. Till efterrätt blir det vit kladdkaka.
16. Avsnitt 16
Avsnitt 16, Säsong 19
Finalen den här veckan hålls hemma hos Rickard i Partille. Han bjuder på svampsoppa, kall fläskfilé med potatisbåtar och exotisk parfait. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra amatörkockarna som kammar hem de 15 000 kronorna.
17. Avsnitt 17
Avsnitt 17, Säsong 19
Fyra amatörkockar i Tibro tävlar och veckan startar med timmerbilsåkaren och traktorentusiasten Mattias. Han bjuder på rökt sik med romröra och viltburgare med pommes. Till efterrätt blir det tigerpudding.
18. Avsnitt 18
Avsnitt 18, Säsong 19
Den andra värden i Tibro är Annika som bland annat sysslar med yoga och healing. Hennes meny består av kantarellsoppa, rådjursfilé med rotfrukter och ugnsstekta äpplen och hallon.
19. Avsnitt 19
Avsnitt 19, Säsong 19
Krutgumman Gunilla är den tredje middagsvärden i Tibro. Hon gillar att spela psalmodikon och hänger gärna i sin husbil. Hon bjuder bland annat på oxfilé och äggtoddyparfait.
20. Avsnitt 20
Avsnitt 20, Säsong 19
Finalen i Tibro hålls hemma hos billackeraren Benny. Han bjuder på sin tolkning av toast skagen, oxrullader med rotfrukter och lingonpannacotta. Efter middagen avslöjas vem som är bästa amatörkocken i Tibro.
21. Avsnitt 21
Avsnitt 21, Säsong 19
Denna vecka ska fyra amatörkockar i Osby visa vad de går för och först ut är Niklas som älskar melodifestivalen och kungahuset. Han bjuder på grön soppa och kungens slottsstek som serveras med hertiginnans potatis. Till efterrätt blir det hjortronparfait.
22. Avsnitt 22
Avsnitt 22, Säsong 19
Den andra middagsvärden i Osby är den skönsjungande Iréne. Förutom att visa upp sin docksamling för gästerna bjuder hon på lax mélange, poulet au vin och parfait på apelsinlikör.
23. Avsnitt 23
Avsnitt 23, Säsong 19
Fartdåren Jonas är den tredje värden i Osby och hemma hos honom får gästerna stifta bekantskap med en fårflock och prova på yxkastning. Hans meny består av skaldjurstoast, vildsvinskarré och punschglass.
24. Avsnitt 24
Avsnitt 24, Säsong 19
Finalen i Osby går i hårdrockens tecken då Petra står för bjudningen och bjuder på grillade delikatesser. Efter middagen avslöjas vem av de tävlande som kammar hem de 15 000 kronorna.
25. Avsnitt 25
Avsnitt 25, Säsong 19
Fyra personer i Jönköping turas om att bjuda varandra på middag. Först ut är Sofie som är ett riktigt Magnus Uggla-fan och hela menyn är inspirerad av idolen. Hon bjuder på rätter som fläskfilé för kung och fosterland och pärlor åt svin.
26. Avsnitt 26
Avsnitt 26, Säsong 19
Den andra värden i Jönköping är den stilmedvetne Adam. Han bjuder på lantlig smördegspaj med skogens guld och kalvfärsbiffar med rödbetor. Till efterrätt blir det crème brûlée.
27. Avsnitt 27
Avsnitt 27, Säsong 19
Den tredje värden i Jönköping är lagerarbetaren Emma som bland annat visar upp sina jägarkunskaper. På menyn står rökt gåsbröst med waldorfsallad och älgryggbiff med trattkantarellsås. Till dessert blir det lingonparfait med knäckigt flarn.
28. Avsnitt 28
Avsnitt 28, Säsong 19
Finalen i Jönköping hålls hemma hos den pensionerade pressfotografen Rolf. Han bjuder gänget på crêpes med räkor och krabba och black & white med potatismos. Till efterrätt blir det rabarberpaj. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra som kammar hem veckans vinst.
29. Avsnitt 29
Avsnitt 29, Säsong 19
Fyra personer i Stockholm ska turas om att bjuda varandra på middag och först ut är sociologen Nicole. Hon håller på med dancehall och visar de andra hur man skakar rumpa på rätt sätt. Hennes meny består av bland annat couscoussallad, afrikansk gryta med bönor och linser och mintchokladkaka.
30. Avsnitt 30
Avsnitt 30, Säsong 19
Andra värden i Stockholm är gycklaren Thorbjörn vars specialitet är poesi och eldshower. Han bjuder på smördegsflarn med spenat, rödlök och getost och helstekt hjortfilé som serveras med blomkålstryffelpuré och rotfrukter. Till dessert blir det flamberade äpplen och valnötter.
31. Avsnitt 31
Avsnitt 31, Säsong 19
Den tredje världen i Stockholm är paralympikern och OS-guldmedaljören Helen. Hon bjuder gänget på crostini med avokadohummus och chevrélasagne med kyckling. Som avslutning på måltiden blir det en cheesecake med färska jordgubbar.
32. Avsnitt 32
Avsnitt 32, Säsong 19
Finalvärden i Stockholm är ingenjören Marko. Han bjuder på pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré, lammfilé med svamprisotto och fondant au chocolat. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra som kammar hem de 15 000 kronorna.
33. Avsnitt 33
Avsnitt 33, Säsong 19
Fyra personer i Arvika ska turas om att bjuda varandra på middag och först ut är raggaren David. Han bjuder på kantarelltoast och marinerad kyckling med kokoscurrysås. Till efterrätt blir det chokladpannacotta.
34. Avsnitt 34
Avsnitt 34, Säsong 19
Den andra värden i Arvika är veteranbilsfantasten Britt. Hon bjuder gästerna på champinjonsoppa och oxrullader som serveras med blomkålsris. Till efterrätt blir det hallon- och chokladmousse.
35. Avsnitt 35
Avsnitt 35, Säsong 19
Den tredje värden i Arvika att få sin matlagningskunskap bedömd är fotbollsdomaren Johan. Han bjuder bland annat på räksallad och örtkryddad fransyska som serveras med rostade rotfrukter.
36. Avsnitt 36
Avsnitt 36, Säsong 19
Finalen i Arvika hålls hemma hos Lilly. Hon bjuder på en meny med influenser från Iran och bland annat blir det en persisk kycklingrätt. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra amatörkockarna som kammar hem de 15 000 kronorna.
37. Avsnitt 37
Avsnitt 37, Säsong 19
Denna vecka är det entusiast-tema och först ut att bjuda på middag är tv-spelsfantasten Stanislav. Han bjuder på en middag inspirerad av spelhjälten Super Mario och det blir bland annat cosmic snack basket och Mamma Mia-pasta.
38. Avsnitt 38
Avsnitt 38, Säsong 19
Den andra värden denna vecka är Star Wars-älskaren Thomas som är en hejare på att bygga robotar. Hans meny är inspirerad från favoritfilmerna och innehåller rätter som lightsaber wraps och solnedgång över Tattooine.
39. Avsnitt 39
Avsnitt 39, Säsong 19
Dagens värd är burlesque-drottningen Malin som bjuder på en kväll med glitter och champagne. Middag består av baconlindade dadlar, cheesy salad deluxe och frozen bubbles and blueberries.
40. Avsnitt 40
Avsnitt 40, Säsong 19
Finalen den här veckan sker hemma hos Michael Jackson-fanet Rebecca. Hon bjuder på skagen à la king, pulled jacksonfruit och dangerous choclate cake. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra entusiasterna som kammar hem de 15 000 kronorna.
41. Avsnitt 41
Avsnitt 41, Säsong 19
Fyra personer i Malmö turas om att bjuda varandra på middag och först ut är mäklaren Peter. Han serverar gästerna marängöverbakad confiterad anka, ugnsbakad gravlaxfilé och hallonpannacottapaj.
42. Avsnitt 42
Avsnitt 42, Säsong 19
Den andra värden i Malmö är science fiction-älskaren Paulina. Hon tar med gästerna på en kulinarisk resa till Indien och bjuder på tonfisk som serveras med papadum och vindaloo på lamm. Till dessert blir det chailatteglass.
43. Avsnitt 43
Avsnitt 43, Säsong 19
Den tredje värden i Malmö är läraren Nardin. Hon bjuder på toast med räkröra och kyckling med marinerade grönsaker. Till dessert blir det chokladmousse på två sorters choklad.
44. Avsnitt 44
Avsnitt 44, Säsong 19
Finalen i Malmö hålls hemma hos den danske fotografen Lars. Han bjuder bland annat på moderne smørrebrød med kallrøget laks och grönländsk myskoxe. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra amatörkockarna som kammar hem de 15 000 kronorna.
45. Avsnitt 45
Avsnitt 45, Säsong 19
Fyra personer i Falun turas om att bjuda varandra på middag och först ut är reklamaren Andreas. Hans meny innehåller rätter som guldkorn från Bottenviken, jägarmästarhjort med smak av lakrits och hjortronparfait.
46. Avsnitt 46
Avsnitt 46, Säsong 19
Andra värden i Falun är Joseph vars stora passion i livet är dans. Hans meny går i grönt, vitt och rött med rätter som pettini di mare och ravioli della casa. Till efterrätt blir det en tiramisú.
47. Avsnitt 47
Avsnitt 47, Säsong 19
Den tredje värden i Falun är Rebecka vars största intresse är motocross. Hon bjuder gästerna på rökig korvtoast och oxfilé Wellington som serveras med rödvinssås. Till efterrätt blir det en chokladfondant med halloncoulis.
48. Avsnitt 48
Avsnitt 48, Säsong 19
Finalen i Falun hålls hemma hos Jenny. Hon bjuder på en jordnära meny som består av nässelsoppa, lammstek med egenodlade grönsaker och pavlova. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra amatörkockarna som kammar hem vinsten.
49. Avsnitt 49
Avsnitt 49, Säsong 19
Fyra personer i Botkyrka bjuder varandra på middag och först ut är journalisten Lejla. Hon bjuder på en rundvandring i området och några lokala talanger visar upp sig. På menyn står spenatsoppa, kalv i svampsås och cheesecake.
50. Avsnitt 50
Avsnitt 50, Säsong 19
Dagens värd i Botkyrka är näringslivskoordinatorn och cellisten Petja. Hennes meny består av pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré och oxfilé och gratinerat basilikamos. Till dessert blir det tigermousse.
51. Avsnitt 51
Avsnitt 51, Säsong 19
Den tredje värden i Botkyrka är entreprenören och japanälskaren Ahmed som bjuder på en lektion i japansk kalligrafi. Hans meny består av nigri sushi, japansk currygryta och banana split.
52. Avsnitt 52
Avsnitt 52, Säsong 19
Finalen i Botkyrka hålls hemma hos sjökaptenen Kristoffer. Hans meny är inspirerad av de sju haven och består av panerad torsktunga, flankstek och hallonglass med lakritsås. Efter måltiden avslöjas vem som kammar hem vinsten.
53. Avsnitt 53
Avsnitt 53, Säsong 19
Fyra personer i Sundsvall turas om att bjuda varandra på middag och först ut är frisören Linda. Hon serverar gästerna kräftsoppa och kalvfilé med potatismos. Till dessert blir det vit chokladkaka.
54. Avsnitt 54
Avsnitt 54, Säsong 19
Den andra värden i Sundsvall är hästtjejen Yvonne. Hon bjuder på kallrökt lax med getost och oxfilé med kantarellsås som serveras med kålrotspommes. Till dessert blir det blåbärsmousse.
55. Avsnitt 55
Avsnitt 55, Säsong 19
Den tredje amatörkocken att bjuda på middag i Sundsvall är Stefan. Han bjuder på ceviche med pilgrimsmusslor och fläskfilégryta som serveras med färsk pasta. Till efterrätt blir det vit chokladmousse.
56. Avsnitt 56
Avsnitt 56, Säsong 19
Finalen i Sundsvall hålls hemma hos pensionsrådgivaren Mattias. Han bjuder på skagentoast, älgfilé med potatisgratäng och glass med hasselnötsnougat. Efter middagen avslöjas vem av de fyra amatörkockarna kammar hem de 15 000 kronorna.
57. Avsnitt 57
Avsnitt 57, Säsong 19
Fyra stockholmare ska bjuda varandra på middag och först ut är hälsoentreprenören Anna. Hon bjuder på fransk tomatsoppa och ugnsstekt anka som serveras med potatisstomp. Till dessert blir det en alternativ citronpaj.
58. Avsnitt 58
Avsnitt 58, Säsong 19
Dagens värd är IT-entreprenören Ivar. Han bjuder på italiensk burrata med tomatmarmelad och hjort med puré och butternutpumpa som serveras med björnbärssås. Till dessert blir det en kopp kaffe på Ivars glassiga vis.
59. Avsnitt 59
Avsnitt 59, Säsong 19
Artisten och låtskrivaren Daniel Oliver står för dagens middag. Han serverar gästerna bacon madness och förtrollad torsk. Till dessert blir det skyrtårta á la mamma.
60. Avsnitt 60
Avsnitt 60, Säsong 19
Finalen i Stockholm hålls hemma hos konsultchefen Rebecca. Hon bjuder på sötpotatisrårakor och saffransfiskgryta. Till dessert blir det en marängbakelse. Efter middagen är det dags att avslöja vem som kammar hem vinsten.
61. Avsnitt 61
Avsnitt 61, Säsong 19
Fyra personer i Höganäs håller middagsbjudningar och först ut är Camilla. Hon har hämtat inspiration till sin meny från sin danske sambo och bjuder på rätter som flæskesteg med brunede kartofler och æblepie med kolasås og vaniljeis.
62. Avsnitt 62
Avsnitt 62, Säsong 19
Den andra värden i Höganäs är cosplay-fantasten Jacob som även utövar kampsport. Han bjuder på tomatsoppa och pepparbiff med gnocchi. Till efterrätt blir det chokladfondant med halloncoulis och kaksmulor.
63. Avsnitt 63
Avsnitt 63, Säsong 19
Den tredje värden i Höganäs är Zlatko som arbetar som badmästare. På sin fritid ägnar han sig åt fotboll och att skriva poesi. Han bjuder på rätter från Balkan som panerad äggplanta, kalvlägg och varma bär med hallonkvarg.
64. Avsnitt 64
Avsnitt 64, Säsong 19
Finalen i Höganäs hålls hemma hos inköps- och marknadschefen Helena. Middagen består av friska smaker med rätter som ramslökssoppa och limeglass. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra amatörkockarna som kammar hem vinsten.
65. Avsnitt 65
Avsnitt 65, Säsong 19
Fyra amatörkockar i Haparanda bjuder varandra på middag och först ut är Åsa som älskar allt som har med julen att göra. Hennes meny består av tornedalstapas, älvens guld toppad med västerbottensost och norrskensdröm.
66. Avsnitt 66
Avsnitt 66, Säsong 19
Haparandaveckans andra värd är den glada frisören Hanna Kaisa. Hennes meny består av lokala delikatesser som gravad och kallrökt lax, gräddig renskavsgryta som serveras med potatismos och kaffeost med hjortron och grädde.
67. Avsnitt 67
Avsnitt 67, Säsong 19
Den tredje värden i Haparanda är affärsinnehavaren Jarkko. Gästerna får tävla i ett sparkrace och menyn består av rökt sik med hjortronsås och älgfilé som serveras med rökig potatisgratäng. Till efterrätt blir det chokladmousse.
68. Avsnitt 68
Avsnitt 68, Säsong 19
Finalen i Haparanda hålls hemma hos bärexperten Tommy. Förutom middag bjuder han på både smugglarhistorier och skönhetsråd. Hans meny består av bland annat laxrulle och åkerbärsfromage.
69. Avsnitt 69
Avsnitt 69, Säsong 19
Fyra personer i Norrköping bjuder varandra på middag och först ut är jonglören och magikern Johan. Hans meny består av skagenbakelse och fläskfilé á la Houdini som serveras med soltorkade tomater. Till efterrätt blir det vit chokladsoppa.
70. Avsnitt 70
Avsnitt 70, Säsong 19
Den andra värden i Norrköping är revisorn Catarina. Hennes meny består av sparris- och räktoast och plankstek med hemgjord bearnaisesås. Till efterrätt blir det grillat fruktspätt.
71. Avsnitt 71
Avsnitt 71, Säsong 19
Den tredje värden i Norrköping är studenten Claes Martin. Han serverar gästerna grön ärtsoppa och ugnsbakad lax som serveras med rosépepparsås. Till efterrätt blir det ananaspaj toppad med limoncello.
72. Avsnitt 72
Avsnitt 72, Säsong 19
Finalen i Norrköping hålls hemma hos skönhetsexperten Carolina. Hon bjuder på en meny med latinska influenser och middagen innehåller rätter som räkceviche, fisk-och skaldjurssoppa och marinerade bär.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback