Upphovsland: USA
1. A Taste of Tokyo
Avsnitt 1 - A Taste of Tokyo, Säsong 1
Tony Bourdain reser till Japan och upptäcker en radikal attityd till mat.
2. Dining With Geishas
Avsnitt 2 - Dining With Geishas, Säsong 1
Efter att ha provsmakat det bästa av vad Tokyo har att erbjuda bestämmer sig Tony för att leta efter en mer traditionell matkultur på landsbygden.
3. Eating on the Mekong
Avsnitt 3 - Eating on the Mekong, Säsong 1
Tony reser till Vietnam och provar mat från vägförsäljare och marknader till middag på restaurangen Com Nieu. Därefter reser han till La Bibliothèque, där han träffar Vietnamns första kvinnliga advokat, som gjort om sitt kontor till café.
4. Wild Delicacies
Avsnitt 4 - Wild Delicacies, Säsong 1
Tony är i Kambodja, och reser till Phnom Penh, där han och Phillippe utforskar en matkultur som är både njutbar och skrämmande. De hittar allt från friterade gräshoppor till självlysande geléer och tungor.
5. Childhood Flavors
Avsnitt 5 - Childhood Flavors, Säsong 1
Tony reser tillbaka till Arcachon i Frankrike, där han först lärde sig att älska mat. Där avnjuter han några av traktens specialiteter: stek med pommes frites, våfflor och fiskarsoppa.
6. My Life as a Cook - New York City
Avsnitt 6 - My Life as a Cook - New York City, Säsong 1
Man får följa med till restaurangen där Tony startade sin karriär och man får en guidad tur i hans egen restaurang, Les Halles i New York.
7. Puebla, Where the Cooks Are From
Avsnitt 7 - Puebla, Where the Cooks Are From, Säsong 1
Anthonys alla matälskande vänner tycks komma från Mexiko och nu vill han veta varför. Eddy tar med honom på en tur i hans hemstad och bjuder honom bland annat på myrägg och maskar.
9. Los Angeles: My Own Heart of Darkness
Avsnitt 9 - Los Angeles: My Own Heart of Darkness, Säsong 1
Tony befinner sig i Los Angeles där han ska pröva på den glamourösa stadens delikatesser. Han inleder med att utforska stans ledande hotdogförsäljare, fortsätter det kulinariska äventyret med att prova munkar och brödavsmakning på hotellet Campanile.
10. Desert Feast
Avsnitt 10 - Desert Feast, Säsong 1
Tony Bordain reser till Marocko med ett mål i sikte: grillat får i öknen. Först beger han sig till norra Sahara, där han får se hur det går till att slakta ett får.
11. Cobra Heart: Food That Makes You Manly
Avsnitt 11 - Cobra Heart: Food That Makes You Manly, Säsong 1
Tony och hans vän Philippe provar på de smaksensationer som Chi Minh City har att erbjuda bland annat på den flytande marknaden i Cai Rang. Därefter reser Tony vidare till Nha Trang, där han fiskar hummer och dricker vodka smaksatt med hummerinälvor.
12. Eating on the Edge of Nowhere
Avsnitt 12 - Eating on the Edge of Nowhere, Säsong 1
Resan i Kambodja fortsätter. Tony beger sig till Pailin vid den thailändska gränsen, som har rykte om sig som en av världens farligaste städer och hem åt de ökända röda khmererna.
13. Tamales and Iguana, Oaxacan Style
Avsnitt 13 - Tamales and Iguana, Oaxacan Style, Säsong 1
Anthony har alltid varit intresserad av oaxacansk traditionell mat. En vän visar Anthony runt på en marknad där de smakar på en rad olika varierande smaker. Dessutom så kan inte Anthony låta en tequila passera honom.
15. England: A Pleasing Palate
Avsnitt 15 - England: A Pleasing Palate, Säsong 1
Storbritannien har inte rykte om sig som en av världens gastronomiska Mecka, men Tony är på jakt efter Storbritanniens kulinariska höjdpunkter. Han försöker slå hål på myten om att brittisk mat är äcklig och överkokt.
16. My Hometown Favorites
Avsnitt 16 - My Hometown Favorites, Säsong 1
Tony besöker sin hemstad för att dela med sig av dess delikatesser. Lxbagels, viner, ost och fantastiska varmkorvar toppar listan.
17. The French Laundry Experience
Avsnitt 17 - The French Laundry Experience, Säsong 1
Tony hälsar på toppkocken Thomas Heller i Napa Valley för att njuta av fransk kokkonst. Han provar också på några favorittillhåll som rekommenderas av lokalbefolkningen.
18. Traditional Tastes
Avsnitt 18 - Traditional Tastes, Säsong 1
Tony Bordain blir inbjuden till ett marockansk-engelskt par, och bjuds på de specialiteter som området Fes har att erbjuda. Tony får se hur man tillreder regionens traditionella rätter, som couscous med ångade grönsaker och duva.
19. Portugal: Cod Crazy
Avsnitt 19 - Portugal: Cod Crazy, Säsong 1
Tony utforskar Portugal och dess berömda fisk och vin, som utgör en stor del av landets matkultur.
20. San Sebastian: A Food Lover's Town
Avsnitt 20 - San Sebastian: A Food Lover's Town, Säsong 1
Tony Bordain reser till San Sebastian i Spanien för att träffa kockar och utforska den originella baskiska matkulturen. Kocken Luis Irizar och hans dotter Victoria tar med Tony på ett gastronomiskt äventyr som han sent ska glömma.
22. Highland Grub
Avsnitt 22 - Highland Grub, Säsong 1
Tony reser till Skottland för att se vilka kulinariska aptitligheter som finns. Det blir naturligtvis haggis, men också lax och en hel del av nationaldrycken whiskey.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback