1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 3
Tredje säsongen av Dessertmästarna rivstartar med en lagtävling. Juryn har valt var sin favoritingrediens som ska ligga till grund för de tre desserter som laget ska göra. En i det vinnande laget får immunitet inför utslagstävlingen.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 3
Chokladbollen är en svensk klassiker men som kanske mest associeras till smörchocker och kladdiga barnhänder. Nu ska de tävlande konditorerna använda detta ökända bakverk som inspiration för en högklassig dessert värdig Dessertmästarna.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 3
Deltagarna ska göra roliga tårtor och kärleksfulla desserter. I snabbutmaningen ska de göra tårtor på olika teman och de går lös fullständigt bland figurer, teman och glada dekorationer. I utslagstävlingen ska de göra en dessert till någon de älskar.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 3
Höstdesserter och den stressigaste av alla tävlingar, stafetten. De tävlande får var sin höstig huvudråvara, t.ex. päron, sötpotatis, tranbär eller hasselnötter. Den som gör bästa desserten utifrån sin huvudråvara vinner immunitet i utslagstävlingen.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 3
Hur sitter tekniken hos konditorerna? I en teknikstafett ska de tävla i att göra marsipanrosor och chokladfjädrar. Det vinnande laget får extra tid i utslagstävlingen där konditorerna ska göra en citrusdessert utifrån 14 olika citrusfrukter.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 3
Först ska de tävlande kombinera lakrits med en annan ingrediens och sen ska de återskapa en klassisk husmanskosträtt - som dessert. Gästdomare i laktristtävlingen är mästerkonditorn och lakritsexperten Elisabeth Johansson.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 3
Silverlök och franskt paradbak. Juryn tycker att silverlöken är en underskattad grönsak som förtjänar en plats på desserttallrikarna. Värre blir det i utslagstävlingen när Sebastien stolt kan avslöja att Croquembouchetävlingen är tillbaka.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 3
Praliner skiljer verkligen agnarna från vetet. I snabbutmaningen ska de tävlande presentera fyra praliner, två handdoppade och två gjutna. Uppdelade på två lag ska de servera en dessertmeny till gästerna som består av landets främsta på området.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 3
Desserter till vin och svåra ingredienser är utmaningarna som de fem konditorerna ställs inför när finalen nalkas. Sommelieren Beatrice Becher har valt ut viner som de ska skapa desserter till. I utslagstävlingen är det svåra ingredienser som gäller.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 3
Fyra konditorer är kvar och de ställs inför en konditortävlingsgren - chokladskulpturer. Temat är sagoskog och de tävlande ska i lag om två presentera en chokladskulptur som också är uppläggning för petit fourer. Till sin hjälp har de två coacher.
11. Semifinal
Avsnitt 11 - Semifinal, Säsong 3
Tre konditorer är kvar och kampen om finalplatserna är hård. Först ut är en osttävling där domarna vill se oväntade desserter. I den stora utmaningen är temat Japan. Gästdomare är Sayan Isaksson som driver restaurang Esperanto i Stockholm.
12. Final
Avsnitt 12 - Final, Säsong 3
Nu återstår tre konditorer där en redan är klar för final, och först ska det avgöras vem som blir den andra konditorn i finalen. De två finalisterna gör sedan upp om segern i flera steg. Första tävlingen är en dessertsoppa.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback