Upphovsland: Sverige
1. Färskpotatis
Avsnitt 1 - Färskpotatis, Säsong 1
Följ med kökschef Frida Nilsson in i köket för att laga maträtter där nynordisk matlagning är i fokus. Få inspiration och tips hur du ska tänka kring säsongsbaserade råvaror och nordisk matlagningsteknik för att göra rätter fulla av smak.
2. Gurka
Avsnitt 2 - Gurka, Säsong 1
Gurkan är en råvara som sällan får äran att stå i centrum. Oftast hittar man den på frukostmackan och i sallader där den aldrig riktigt får visa upp sin riktiga potential.
3. Rabarber
Avsnitt 3 - Rabarber, Säsong 1
Rabarber väcker barndomsminnen för många, ofta plockad från den egna trädgården och äten tillsammans med socker på. Men den härliga friska syran från rabarbern kan användas till så mycket mer än så, speciellt till salt matlagning.
4. Ärtor & Bönor
Avsnitt 4 - Ärtor & Bönor, Säsong 1
Under sommarmånaderna i Sverige finns det ett stort utbud av smakfulla baljväxter att välja på. Frida visar hur man utnyttjar den naturliga sötman och krispigheten i färska ärtor och bönor.
5. Lök
Avsnitt 5 - Lök, Säsong 1
Löken är grunden till mer eller mindre all matlagning och är ofta den tongivande ingrediensen i bland annat såser. Helt enkelt en råvara som är svår att klara sig utan. I detta avsnitt visar Frida två recept där du utnyttjar kraften i löken.
6. Tomat
Avsnitt 6 - Tomat, Säsong 1
Tomaten är en mångfacetterad råvara som man nästintill tar för givet, men aromen från närodlade solmogna tomater är det få saker som slår. Under en kort period i slutet av sommaren är tomaten i sitt rätta element och sätter standarden för hur tomater ska smaka. Frida visar förslag på hur tomatens...
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback