1. Matera
Avsnitt 1 - Matera, Säsong 1
Gino upplever Materas kulinariska arv, från att smaka på Amaro Lucano till att lära sig göra det berömda brödet och friterade lampascioni-bollar med en 86-årig mormor.
2. Gallipoli
Avsnitt 2 - Gallipoli, Säsong 1
Gino besöker fästningshamnen Gallipoli, känt för sin fisk. Där träffar han Laura, en handdykare, utforskar det lokala fiskmarknaden och avslutar med att laga tiella, den italienska varianten av paella, med musslor, ris och potatis.
3. Bari
Avsnitt 3 - Bari, Säsong 1
Gino utforskar Bari, huvudstaden i Puglia, och träffar en gammelmormor som lär honom göra semolinapasta i orecchiette-stil. Senare på en takterrass lagar Gino en unik Bari-rätt, spaghetti all'assassina, en kryddig spaghetti rätt tillagad som risotto.
4. Cisternino
Avsnitt 4 - Cisternino, Säsong 1
Gino reser genom Puglias köttlandskap och besöker Cisternino och Itria-dalen med sina antika konformade hem, trulli. På vägen lär han sig hemligheten bakom capocollo, en läcker lufttorkad delikatess unik för område.
5. Salento
Avsnitt 5 - Salento, Säsong 1
Gino tar en Vespa till Salento och möter en italiensk fridykningsmästare som fortfarande använder spjut för att fiska under vattnet, inspirerad av antika greker. Vid Joniska havet lagar Gino sin nyligen fångade havsabborre med en sallad av potatis.
6. Torre Del Greco
Avsnitt 6 - Torre Del Greco, Säsong 1
Gino återvänder till sin hemstad och möter upp sin italienska familj. Han lagar en aubergine parmigiana och skålar med sin familj.
7. Julavsnitt
Avsnitt 7 - Julavsnitt, Säsong 1
Gino visar upp den läckra maten och jultraditionerna som södra Italien har att erbjuda. Han besöker Scolastica Market i Bari för att hämta några lokala ingredienser att laga den perfekta italienska julmiddagen med.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback