1. Tofu
Avsnitt 1 - Tofu, Säsong 1
Tofu är mycket mer än de vita tärningarna som simmar runt i soppan som man får till sushi. I tofustaden framför andra, Shiping i södra Kina, träffar Fredrik Önnevall människor vars liv kretsar kring sojaprodukten.
2. Chili
Avsnitt 2 - Chili, Säsong 1
Kineserna har uppfattningen att chilins hetta är bra om man bor i ett fuktigt klimat. I veckans avsnitt träffar Fredrik Önnevall den 18-åriga fabriksarbetaren Yang Dan och hennes föräldrar.
3. Orm
Avsnitt 3 - Orm, Säsong 1
I veckans program utforskar Fredrik Önnevall den del av den kinesiska kokkonsten som får oss att rynka på näsan. I södra Kina finns ett ordspråk som säger att man kan äta allt som har ryggen mot solen.
4. Vinäger
Avsnitt 4 - Vinäger, Säsong 1
I Kina finns ett helt universum av olika vinägersorter. I veckans avsnitt besöker Fredrik Önnevall en av de sista småskaliga tillverkarna av den sura durravinägern som är populär i norra Kina.
5. Anka
Avsnitt 5 - Anka, Säsong 1
Fredrik Önnevall möter Mu Min, en av det nya Kinas framgångsrika entreprenörer. Hans affärsidé är att erbjuda pekinganka anpassad för moderna storstadsbor. En bit utanför Peking möter Fredrik också ankuppfödaren Wang Peng.
6. Fisk
Avsnitt 6 - Fisk, Säsong 1
Det finns ett spektakulärt utbud av fisk och skaldjur i Sydkinesiska sjön. Fredrik Önnevall följer med fiskaren Chen när han lägger ut sina nät. Chen fiskar som han alltid gjort, den stora förändringen har varit på land.
7. Nudlar
Avsnitt 7 - Nudlar, Säsong 1
I norra Kina är det nudlar, inte ris, som är basfödan, gärna till både frukost, lunch och middag. Nudlarna har sitt hem i inlandsprovinsen Shanxi, vilket också är kolgruvedistriktet framför andra.
8. Ingefära
Avsnitt 8 - Ingefära, Säsong 1
Ingefära.I den kinesiska kokkonsten anses matens medicinska effekter lika viktiga som smaken. Ingefäran spelar en dubbelroll som både krydda och naturmedicin. Fredrik Önnevall besöker Dr. Li i hans mottagning.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback