Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 1
Programledaren Barbi Jakowicz lagar mat tillsammans med olika kockar med fokus på romska maträtter, med dess olika specialiteter. Gästkocken Angelica Tan tillreder tillsammans med Barbi en romsk spenatgryta med sidfläsk. Angelica fick redan som 15-åring lära sig laga mat av sin svärmor. När hon b...
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 1
Kocken Robin Wernequist fick sitt matintresse redan som mycket liten då hans pappa och farmor lagade mat jämt och ständigt. I den här matlagningsserien på romani lagar Robin tillsammans med programledaren Barbi Jakowicz en kycklinggryta med egen pasta. De är båda överens om hur viktigt det är att...
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 1
Kocken Jeanette Bessik låter sig inspireras av matkulturer från hela världen. I den här matlagningsserien på romani lagar Jeanette tillsammans med programledaren Barbi Jakowicz romska nötfärsbiffar med tre olika såser som tillbehör. De diskuterar hur man kan modernisera den romska matkulturen och...
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 1
Det är dags för Fred Taikon att tillsammans med programledaren Barbi Jakowicz laga langos med flera olika fyllningar, både som huvudrätt och efterrätt. Fred berättar även om likheterna mellan kock- och frisöryrket och hur han klivit ur den typiska mansnormen inom den romska kulturen.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 1
Gästkocken Maria Kwiek är självlärd av sin mamma och arbetar aldrig i köket utan sitt traditionella förkläde som hennes mamma en gång i tiden sytt upp. Maria lagar en traditionell kålgryta och berättar om allt nyttigt och gott man kan göra av kål.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 1
Vi får följa med hem till Barbi Jakowicz där hon tillsammans med sin syster lagar Gombotci, en somrig rätt av anka som är både söt och salt. Gästkocken Soraya Hagert lagar också en karelsk gryta och berättar om likheterna mellan olika romska maträtter.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback