Upphovsland: Finland
1. Ellas hemlagade ketchup med en twist
Avsnitt 1 - Ellas hemlagade ketchup med en twist, Säsong 5
Kanel och ale tar ketchupen till nya höjder i Strömsös kök. Ella Grüssner Cromwell-Morgan och Elin Skagersten-Ström förvandlar tomatsåsen till en ny smakrik upplevelse. Från 2021.
2. Corn bread möter lingonlassi
Avsnitt 2 - Corn bread möter lingonlassi, Säsong 5
Med inspiration från USA och Indien gör Ella Grüssner Cromwell-Morgan och Elin Skagersten-Ström en Strömsö-variation på det traditionella majsbrödet från sydstaterna, med en svalkande lingonlassi som dryck. Från 2022.
3. Skapa en festmåltid för vinterfåglarna
Avsnitt 3 - Skapa en festmåltid för vinterfåglarna, Säsong 5
Kokosfett, frön och nötter behövs för att glädja småfåglar. Lee Esselström gör fågelmat med sittpinne för fåglarna på Strömsö. Från 2020.
4. Tälj en kotte
Avsnitt 4 - Tälj en kotte, Säsong 5
I verkstan på Strömsö visar Jim Björni årets hantverksteknik och täljer en dekorativ kotte. Från 2021.
5. Bygg en fågelmatningsstation
Avsnitt 5 - Bygg en fågelmatningsstation, Säsong 5
Jim Björni bygger en fågelmatningsstation med tak som skyddar mot snö och galler mot fiender. Från 2021.
6. Stickad boll med Strömsömönster
Avsnitt 6 - Stickad boll med Strömsömönster, Säsong 5
Det populära Strömsömönstret för stickning blir här till en boll eller en julgranskula. Lee Esselström visar hur man gör. Från 2021.
7. Inspiration för egna julkort
Avsnitt 7 - Inspiration för egna julkort, Säsong 5
I julkortsverkstaden på Strömsö ger Lee Esselström inspiration till att tillverka egna julkort. Från 2021.
8. Julkortstraditionen kommer från Japan
Avsnitt 8 - Julkortstraditionen kommer från Japan, Säsong 5
Julkorten härstammar från nyårshälsningar som har kommit från Japan via England till de nordiska länderna. Niklas Alden besöker Österbottens museum i Vasa och träffar Solveig Pått. Från 2021.
9. Vegansk romrussinglass till jul
Avsnitt 9 - Vegansk romrussinglass till jul, Säsong 5
En god och lättillverkad romrussinglass görs i Strömsös kök. Kocken Julien Hueber och Elin Skagersten-Ström använder kokosgrädde som även passar veganer. Från 2022.
10. Gör egna bivaxljus
Avsnitt 10 - Gör egna bivaxljus, Säsong 5
För att göra bivaxljus behövs bivax, veke, kniv och en skärbräda. Lee Esselström visar hur man gör fina och miljösnälla kronljus.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback