1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 1
Tina Nordström lagar en rödvinsgryta på oxhögrev samt en grov potatispuré med palsternacka och vitlök. Tomas tips: Idag testas burktomater samt en elektrisk termometer.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 1
Tomas tips: Idag om olika salladssorter och om att det är citrussäsong. Då kan man ha nytta av en zester, ett redskap som är bra till att strimla till exempel citronskal.Tina Nordström lagar sashimi på lax samt en potatisrätt på sparrispotatis med blomkål och oliver.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 1
Tomas tips: Han svarar på tittarnas frågor och demonstrerar bra knivar till köksarbetet. Tina Nordström tillagar en grönsakssoppa samt en smörgås med saltkokt mandelpotatis och senapskräm.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 1
Tina Nordström tillagar ugnsbakad torsk som serveras med kålrötter, potatis och örtsås. Till efterrätt lagar hon plättar och stekta äpplen med rosmarinhonung. Tomas Tengby tipsar om asiatiska produkter och asiatiska kokböcker.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 1
Tina Nordström tillagar caesarsallad med kyckling, toast med getost och bakad paprika. Tomas Tengby berättar om olika oljor och deras användningsområden.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 1
Tina Nordström tillagar bouillabaiss med havskräftor, torsk, kattfisk och blåmusslor, samt vitlöks- och parmesancréme. Tomas Tengby berättar varför muskotnöt var så dyr förr i tiden, och att man bör köpa den hel och riva den på rivjärn.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 1
Tina Nordström tillagar tuppbröst med risotto, en sallad på svamp och rucola samt som dessert crème brûlée. Tomas Tips: Genomgång av olika rissorter och deras användningsområde.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 1
Tina Nordström lagar ostfyllda färsbiffar med ugnsbakade morötter och en curry- och äppelsås. Till efterrätt vankas bananshake. Tomas Tengby tipsar om vilket rödvin som passar bäst till maten, hur man förvarar öppnade oljeflaskor samt olja i olika temperaturer, vilken sorts skärbräda man ska ha, ...
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 1
Tina Nordström lagar en påskmåltid bestående av salvia- och timjanskryddad lammstek med potatisgratäng och brässerad fänkål med oliver och tomater.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 1
Tina Nordström bakar citronbröd, foccacia och kryddbröd som serveras med äppelkompott. Tomas tipsar om att man kan spara bröd- och ostrester, och riva i matberedaren för att få ströbröd och riven ost.
11. Avsnitt 11
Avsnitt 11, Säsong 1
Tina Nordström tillagar citronmarängpaj med Crème Anglaise (vaniljsås).
12. Avsnitt 12
Avsnitt 12, Säsong 1
Tina Nordström lagar nässelsoppa med pocherat ägg samt en dessert på isade rabarber med limekräm och knäckflarn. Tomas Tengby ger tips på vad man kan laga i mikrovågsugnen.
13. Avsnitt 13
Avsnitt 13, Säsong 1
Tina Nordström tillagar buffémat som passar till bröllop, födelsedagskalas och studentskivor. I dagens program blir det kycklingspett, bakade rotfrukter och rostad grön sparris.
14. Avsnitt 14
Avsnitt 14, Säsong 1
Tina Nordström tillagar buffémat som passar till bröllop, födelsedagskalas och studentskivor. I dagens program blir det kycklingspett, bakade rotfrukter och rostad grön sparris.
15. Avsnitt 15
Avsnitt 15, Säsong 1
Tina Nordström tillagar vegetarisk lasagne med béchamelsås.
16. Avsnitt 16
Avsnitt 16, Säsong 1
Tina Nordström bjuder på helstekt oxfilé med två olika såser, en melonsalsa och en aprikoschutney. En glaze tillagas och används vid grillningen av köttet. Tina bakar även fisk i folie med grönsaker.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback