1. Chile
Avsnitt 1 - Chile, Säsong 1
Mild, medium, stark...helvetisk. Upptäck hur chilin har rotat sig djupt i delar av vår identitet, från paprika till spökchili.
2. Tuna
Avsnitt 2 - Tuna, Säsong 1
En gång oönskad men nu en efterfrågad lyx, blåfenad tonfisk har en av matvärldens mest tumultartade historier.
3. Salt
Avsnitt 3 - Salt, Säsong 1
Maten vi äter. Svetten på vår hud. Salt formar allt omkring oss – dess historia är vår historia.
4. Banana
Avsnitt 4 - Banana, Säsong 1
Det finns över 1 500 olika banansorter. Ändå har de flesta av oss bara smakat en. Varför? Och vad förlorar vi när en enda banan vinner mark?
5. Pig
Avsnitt 5 - Pig, Säsong 1
I västra Spanien ligger en pittoresk by vid namn La Alberca där lokalborna hyllar ett djur på ett sätt som skiljer sig från resten av världen: grisen.
6. Rice
Avsnitt 6 - Rice, Säsong 1
I millennier har ris närt mänskligheten. Men då den globala efterfrågan ökat lavinartat ser framtidens risproduktion alltmer olycksbådande ut för var dag som går.
7. Coffee
Avsnitt 7 - Coffee, Säsong 1
Följ en kaffeböna från träd till kopp för att blotta den komplicerade historian och det extraordinära samarbetet bakom drycken.
8. Corn
Avsnitt 8 - Corn, Säsong 1
Majs är en grundpelare i det moderna samhället och inte längre bara en planta. Men vad innebär dess dominans för matens framtid – och för oss?
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback