Upphovsland: Storbritannien
1. Palermo
Avsnitt 1 - Palermo, Säsong 2
Paul åker till Siciliens huvudstad Palermo för att inspireras. Det lagas en smaskig typ av pizza fylld med tomater och örter och en Cassata al Forno, en söt smakrik ricottapaj. Han utforskar även arabiskt influerande livsmedelsaffärer.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 2
Det bär av till Los Angeles och Paul upptäcker att både hälso- och kändiskulturen inspirerar bakningskulturen. Paul tar med sig glamouren och energin till köket och bakar bland annat en smaskig choklad-digestivekaka.
3. Dublin
Avsnitt 3 - Dublin, Säsong 2
I Dublin möter Paul en potatisfantiker som hyllar irländska lokala ingredienser och en afternoon tea-inspiratör som bakar kakor som avspeglar konstverk. Han bakar två av sina egna recept, ett rosmarin/potatisbröd och en stout- och pecannötstartlett.
4. Antwerp
Avsnitt 4 - Antwerp, Säsong 2
Paul besöker Antwerpen där han upptäcker att staden är fullsmockad av delikatersser som fin choklad, våfflor och mycket mer. Paul utmanas i våffeltävling och lagar biffpaj och chokladtårta.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 2
Paul återvänder till Nicosia en stad han levde och arbetade som restaurangchef på ett lyxhotell i sex år på. Han bakar en shamalikaka och stort oliv- och örtbröd som han bjuder på.
6. Reykjavik
Avsnitt 6 - Reykjavik, Säsong 2
Paul bakar med vulkanisk geotermisk energi i Reykjavik. Han träffar matskribenten Eva Laufey som introducerar honom till landets unika Skyr yoghurt och skapar två av sina egna bakelser inspirerade av Island.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 2
Paul besöker San Francisco, som är källan till något av USA:s mest ikoniska bakelser, surdegsbrödet. Han inspireras till att besöka ett historiskt focaccia-bageri, och skapar en aptitretande bröd- och smörpudding, samt ost- och olivbröd.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 2
Bakverken i Bergen, Norge är något som är helt nytt för Paul och han upptäcker fantastiska bakverk i en otrolig miljö. En helikoptertur tar honom över Bergens fjordar och vackra landskap. Därefter bakar han två av Bergens favoritbakelser.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 2
Paul är i Jerusalem och upplever aptitretliga smaker i staden. Han får smaka arabiska sötsaker, rika på honung och pistasch. Han smakar också på ett unikt bröd som har skapats på samma sätt i tusen år och provar kanske världens bästa falafel.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 2
Pauls smakäventyr avslutas i vackra Kapstaden. Här möter han matprofilen Siba Mtongana, som ger honom en oförglömlig rundtur kring stadens bästa bagerier. Sedan skapar Paul sina egna bakverk inspirerat av Kapstadens otroliga smaker.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback