1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 2
Paolo Roberto beger sig till sin fars hemstad i södra Italien. Hans kompanjon i köket är faster Margherita, en dam med mycket bestämda åsikter. Paolo får göra allt han kan för att övertyga sina fastrar att han faktiskt kan laga mat.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 2
Paolo Roberto bjuder bland annat på syditaliensk potatissallad och fyllda kycklingfilérulader. Han besöker även Neapel för att se hur man tillverkar bra vinäger och i köket får han besök av sin kusin Mariateresa.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 2
Paolo Roberto åker till norra Italien och fixar en picknick åt den lokala poliskåren. Dessutom besöker han en fabrik som tillverkar grappa och åker och plockar sniglar med sin farbror.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 2
Paolo Roberto och faster Antoinetta bjuder den lokala cykelklubben på middag. Menyn består av escarolesallad fylld med bland annat sardeller, kapris och oliver, kalvschnitzel med vinsky, fylld zucciniblomma och friterade munkar.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 2
Paolo Roberto och fastern Carmela tävlar om vem som kan laga den bästa friterade fisken. Paolo beger sig också till Amalfi för att fiska och besöka den lokala marknaden.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 2
Italien firar sin nationaldag och Paolo lagar mat med Nunzia, den snällaste av fastrarna. Han får lära sig hur man gör confetti, Italiens högtidsgodis. Han ger sig också ut på jakt efter den bästa olivoljan som han sedan smaksätter.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 2
Paolo beger sig till norra Italien för att laga mat med sin vän Raffaele. De lagar en lyxig meny i greve Alighieris slottskök där kronan på verket blir en risotto gjord på amaronevin. Paolo tar även reda på hur man gör amaronevin.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 2
Paolo svänger ihop en snabblagad meny med sin kusin Mariateresa. Menyn är perfekt när man har ont om tid men ändå vill servera god mat. Paolo undersöker vad snabbmat innebär i Italien. Han åker också till en bondgård för att göra ricotta.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 2
Antoinetta är Paolos matlagningspartner den här gången och tillsammans lagar de en operameny för att hedra minnet av Paolos farbror Antonio som var operasångare. Paolo åker till havet för att dyka efter musslor.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 2
Paolos fastrar Nunzia och Margherita hjälper honom att laga en avskedsmeny. Det blir en festbuffé som de avnjuter tillsammans med hela släkten. Dessutom åker Paolo till en bondgård för att lära sig hur man gör salami.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback