1. Fat
Avsnitt 1 - Fat, Säsong 1
I norra Italien njuter Samin av de magiska egenskaperna hos olivolja, fläskfett och ost när hon besöker gårdar och hjälper till med att laga lokala specialiteter.
2. Salt
Avsnitt 2 - Salt, Säsong 1
Från havssalt till sojasås till miso - en resa till Japan visar hur många varianter salt kan komma i, och vilka enorma effekter det kan ha på mat.
3. Acid
Avsnitt 3 - Acid, Säsong 1
Samin besöker Yucatán för att visa vilken förvandlingskraft som finns i syror. Där ger syrliga apelsiner, salsa och mayahonung nya dimensioner till maträtterna.
4. Heat
Avsnitt 4 - Heat, Säsong 1
Samin är tillbaka i Kalifornien och använder värme för att locka fram mustiga färger och smaker när hon rostar kött och grönsaker. Sedan lagar hon krispigt ris med mamma.
Kocken Samin Nosrat blev hyllad för den här miniserien. Och det är lätt att förstå varför.
More inspiration than instruction, Samin Nosrat's series (...) often feels more like National Geographic than a typical food show.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback