1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 1
Sara lagar brunch och ger frukosttips. Ann funderar över hur det egentligen fungerar med vår aptit och Sara ger praktiska råd till den som inte tycker om att äta direkt på morgonen.
2. Påskmiddag
Avsnitt 2 - Påskmiddag, Säsong 1
Sara lagar en underbar vårsallad med marinerad lammfilé. Dessutom blir det helstekt lax med rosépeppar och chokladmousse till dessert. Ann Söderlund funderar över hur vi påverkas av färger i maten.
3. Tema: matekonomi
Avsnitt 3 - Tema: matekonomi, Säsong 1
Hur får man pengarna att räcka till när man dessutom vill äta hälsosamt? Sara Begner gör billig vardagsmat på vanliga råvaror som kyckling, köttfärs och sej. Ann Söderlund besöker Konsumentverket och tar reda på hur man gör för att leva ekonomiskt.
4. Tema: ekologi
Avsnitt 4 - Tema: ekologi, Säsong 1
Sara lagar mat på ekologiska råvaror och berättar om varför hon tycker att man ska välja ekologisk mat. Det blir dessutom helt vegetarisk mat med dinkelsallad och getost på ugnsbakad rotselleri.
5. Tema: temperatur
Avsnitt 5 - Tema: temperatur, Säsong 1
Är det viktigt att äta varm mat? Sara och Ann funderar kring varm och kall mat och träffar en etnolog som förklarar varför vi äter på olika sätt i olika delar av världen. Sara lagar en härlig vårbuffé, inspirerad av det asiatiska köket.
6. Tema: mat för barn
Avsnitt 6 - Tema: mat för barn, Säsong 1
Maten är ett ständigt problem i många barnfamiljer. Hur ska man hinna och orka laga bra mat som barnen tycker om? Sara ger goda råd och lagar en festmåltid för barn. Ann träffar en idol från sin barndom: Lasse Åberg.
7. Tema: Snabbmat
Avsnitt 7 - Tema: Snabbmat, Säsong 1
Att det ska gå fort att laga mat är viktigt för många. Men vad är egentligen snabb mat? Sara visar att även ett långkok kan vara snabbmat - maten sköter sig själv på spisen och under tiden kan man göra annat.
8. Tema: bakterier
Avsnitt 8 - Tema: bakterier, Säsong 1
Vi har ett kilo bakterier i magen! De flesta är bra för oss och behövs för vårt immunförsvar. Bra bakterier får vi bland annat i oss genom mat som yoghurt och mjölksyrejästa grönsaker, ingredienser som ingår i Saras matlagning i kvällens avsnitt.
9. Tema: doft och smak
Avsnitt 9 - Tema: doft och smak, Säsong 1
Hur känner och beskriver man egentligen olika smaker? Ann träffar en riktig finsmakare och får lära sig grunderna. Sara gör i ordning en picknickkorg för vårens och sommarens härliga utflykter.
10. Säsongsavslutning
Avsnitt 10 - Säsongsavslutning, Säsong 1
Det är festtider med skolavslutningar, dop, bröllop, nationaldag och midsommar. I Saras kök är det också avslutning och Sara bjuder på en härlig festmåltid med svenska specialiteter som sill, lax och hjortron.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback