Upphovsland: Storbritannien
1. East Sussex
Avsnitt 1 - East Sussex, Säsong 1
Jane Street-Porter och Brian Turner upptäcker pilgrimsmusslor av världsklass i Cinque Port of Rye.
2. Cambridgeshire
Avsnitt 2 - Cambridgeshire, Säsong 1
Jane Street-Porter och Brian Turner startar sin tour av Cambridgeshire i Cambridge. Brian möter Daniel Clifford på hans restaurang Midsummer House där de tillagar lokalt producerad sparris med mera.
3. West Yorkshire
Avsnitt 3 - West Yorkshire, Säsong 1
Denna gång befinner de sig på Brians hemmaplan, i West Yorkshire, rabarberns och yorkshirepuddingens land. De lagar till de typiska specialiteterna framför en publik av skeptiska lokalbor, som sedan är deras hårda smakdomare.
4. Dorset
Avsnitt 4 - Dorset, Säsong 1
Först besöker Janet Street-Porter och Brian Turner ett av Dorsets charkuterier, där en lokal variant av parmaskinka tillverkas. Sedan bär det av till det historiska minnesmärket Cerne giant, för att tillsist åtnjuta den lokala specialiteten: getstek.
5. Essex
Avsnitt 5 - Essex, Säsong 1
Först och främst, en titt på de ostron som Essex är kända för, där en och samma släkt har odlat ostron i 250 år. Brian tillagar en rätt med kokta ostron, för att övertyga Janet om att även tillagade ostron kan vara delikatesser.
6. Gloucestershire
Avsnitt 6 - Gloucestershire, Säsong 1
I denna region finns Storbritanniens äldsta skogsmarker, med en rik flora av svamp och läkeväxter. Det blir en vandring genom skogen på jakt efter ovanliga ätbara svampar och örter. Specialrätten lagas på den typiska svartfläckiga Gloucester-grisen.
7. North Essex
Avsnitt 7 - North Essex, Säsong 1
På besök i Thaxted nära Saffron Walden, och dagens maträtt är lagad på pärlhöna. Hyllningsrätten till denna del av Storbritannien består av jordgubbar och är en efterätt som även är smaksatt med lokalt plockad lavendel.
8. West Dorset
Avsnitt 8 - West Dorset, Säsong 1
Brian och Janet befinner sig på Jurakusten, ett världsarv på sydkusten med klippor som bildades för 185 miljoner år sedan. Här lagar de hummer för att värma upp inför utflykten. De lagar även en ceviche på havsbraxen med lokalt odlad wasabi.
9. North Yorkshire
Avsnitt 9 - North Yorkshire, Säsong 1
Yorks arkeologiska lämningar från romartiden imponerar, och kyckling uppfödd på örter tillagas ihop med de lokala korvspecialiteterna. Även Janets favorit: blodpudding. Ampleforths fruktträdgård besöks.
10. Thames Valley
Avsnitt 10 - Thames Valley, Säsong 1
En kulinarisk resa längs med Themsen, med Windsor Castle i bakgrunden. Det blir ett besök hos Henleys regatta och ett försök att laga mat åt ett hungrigt roddlag. Kaninpaj, den speciella Aylesburyankan och getost utgör huvudingredienserna.
11. Devon
Avsnitt 11 - Devon, Säsong 1
Brian och Janet träffar en tredje generationens krabbfiskare, som fiskar upp huvudingrediensen till dagens första rätt: en läcker gammaldags krabb-cocktail. Även ett besök i det tusen år gamla Totnes Castle hinns med, samt en obligatorisk delikatess.
12. Suffolk
Avsnitt 12 - Suffolk, Säsong 1
Brian Turner och Janet Street-Porter tar sig från Orford till Highfield Farm för krusbärsplockning till en krusbärs- och ingefärsdessert. De tar även en titt på den ovanliga lokala hästrasen Suffolk punch.
13. Monmouthshire
Avsnitt 13 - Monmouthshire, Säsong 1
På besök i Wales denna gång hos prisvinnande matproducenter och lyxkrogen 1861. Janet och Brian bjuds på fläder- och krusbärspannacotta, samt besöker en lokal vingård och upptäcker den säregna walesiska vintraditionen.
14. Somerset
Avsnitt 14 - Somerset, Säsong 1
Janet Street Porter och Brian Turner är på genomresa i Somerset denna gång, och står plötsligt öga mot öga med bisonoxe och vildsvin på Wooden Top Farm. Det grillas vildsvin med rödbetor och kummin på Somersets högst belägna punkt.
15. Oxfordshire
Avsnitt 15 - Oxfordshire, Säsong 1
Det blir en resa till Storbritanniens äldsta botaniska trädgård i Oxford, samt ett besök på Wykeham farm där sparris-säsongen är i full blom. Kocken Mike North serverar lokala delikatesser och den regionala hyllningsrätten baseras idag på kalv.
16. Kent
Avsnitt 16 - Kent, Säsong 1
Denna gång på besök i Kent, som uppskattas extra mycket av Janet. I Canterbury blir de bjudna på lammkotletter efter ett stopp i den uråldriga staden Faversham. I Bogdale har körsbärssäsongen nått sin höjdpunkt.
17. Norfolk
Avsnitt 17 - Norfolk, Säsong 1
Denna gång är Janet Street Porter och Brian Turner i Norfolk, känt för sina kalkoner, sin kustremsa och sin vackra landsbygd. De hamnar i Wells-next-the-Sea där de finner en matproducent som har specialiserat sig på mikrogrönt.
18. Cheshire
Avsnitt 18 - Cheshire, Säsong 1
Janet och Brian börjar med att besöka ett rökeri, samt en perfekt plats för forellfiske. Janet tar sig också till en av Cheshires historiska koppargruvor, samt tittar på godset Tatton Parks vackra arkitektoniska arv.
19. Warwickshire
Avsnitt 19 - Warwickshire, Säsong 1
Brian och Janet tar en tur till väderkvarnen i Chesterton och Brian har lite problem längs kanalen vid Hatton Locks i en väldigt smal båt. De smakar den lokala ölen på The Purity brewery och landar till slut på Mallory court.
20. West Sussex
Avsnitt 20 - West Sussex, Säsong 1
Avslutningsvis hamnar Janet och Brian i West Sussex på en vingård och får smaka på brittiskt bubbel. De gör också en god rätt med musslor och det lokala vinet. De avrundar på Goodwood estate, en lantgård med ekologisk profil.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback