1. Lund, Sweden
Avsnitt 1 - Lund, Sweden, Säsong 1
Tareq reser till tusenåriga staden Lund. Han besöker närliggande öar och träffar entreprenörer som tillverkar lokalt producerade varor i Landskrona och Ven. Tareq lagar även hjortstek med vitlök och kantareller, varm rödbetssallad och prinsesstårta.
2. Bornholm, Denmark
Avsnitt 2 - Bornholm, Denmark, Säsong 1
Tareq tar färjan till Bornholm, en dansk ö som historiskt sett har varit med om mycket. Öborna är självförsörjande och stolta, och produkter som görs på ön säljs både lokalt och internationellt.
3. Jokkmokk, Sweden
Avsnitt 3 - Jokkmokk, Sweden, Säsong 1
Tareq utforskar landskapet kring Jokkmokk, en stad som präglas av samiska traditioner. Samerna anpassar sig till det som jorden tillhandahåller dem vilket betyder att maten de äter är lika extrem som vädret.
4. Bergen
Avsnitt 4 - Bergen, Säsong 1
Bergen är en tusenårig stad, omgiven av väldigt vackra landskap och den är även centrum för norra Europas fisk- och skaldjursindustri. Tareq besöker staden för att ta reda på mer om maten i västra Norge.
5. Malmö, Sweden
Avsnitt 5 - Malmö, Sweden, Säsong 1
Tareq är i sin hemstad Malmö, Sveriges tredje största stad och landets kulturella centrum. Matkulturen är inspirerad av traditionella fisk- och skaldjursrätter, samt av Malmös stora invandrarbefolkning vars recept har gett staden en ny slags energi.
6. Helsinki
Avsnitt 6 - Helsinki, Säsong 1
Tareq tar en höstresa till Finlands södra kust. Han stannar till i Helsingfors för att se hur dess matkultur håller på att upptäckas av resten av världen.
7. Kiruna
Avsnitt 7 - Kiruna, Säsong 1
Tareq anländer till Kiruna. Trots att det kan bli så kallt som -30 grader Celsius blir lokalbefolkningen inte avskräckt från att sporta och förbereda mat utomhus. Tareq åker på snöpicknick, och använder sig av snö och is i matlagningen.
8. Åland
Avsnitt 8 - Åland, Säsong 1
Tareq åker till Åland, en grupp på 6700 öar mellan Sverige och Finland. Många olika sorters fisk- och skaldjur, spannmål och frukt frodas på ön och Tareq förbereder recept som speglar Ålands unika matkultur.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback