Upphovsland: Sverige
1. Hetta och svalka
Avsnitt 1 - Hetta och svalka, Säsong 1
Denna gång handlar det om hetta och svalka. Det blir fokus på glass i alla dess slag, kryddblandningar från Etiopien och heta rätter. Och vad ska man tänka på då man flamberar och hur tänder man en grill på bästa sätt?
2. Beska
Avsnitt 2 - Beska, Säsong 1
Denna gång handlar det om beska. Det bjuds på recept med maskrosor, grillad rökt lax och Lisa gör en egen tonic. Men framförallt äts det choklad i alla dess former och smaker.
3. Sötma
Avsnitt 3 - Sötma, Säsong 1
Denna gång handlar det om sötma. Lisa och hennes vänner testar vilken choklad som är den bästa. Det lagas grillad brie med nötter och frukt, libanesisk sallad och franska maränger. Och Jimmy lär ut hur man får till den perfekta prinsesstårtan. Kocken Lisa Lemke bjuder hem sina vänner till sin by ...
4. Umami - den femte grundsmaken
Avsnitt 4 - Umami - den femte grundsmaken, Säsong 1
Vi får lära oss mer om umami - den femte grundsmaken. Lisa och hennes vänner testar vilken konserverad tomat som är bäst. Det lagas ramenbuljong, nougat och äpplekaka, och Sandra lär ut hur man steker den perfekta biffen. Kocken Lisa Lemke bjuder hem sina vänner till sin by utanför Falkenberg. Ti...
5. Syra
Avsnitt 5 - Syra, Säsong 1
Detta avsnitt handlar om den grundsmak som väcker andra smaker till liv, syra. Vilka tomater ska du använda för att få till den perfekta bruschettan? Det blir recept på havstornsmarmelad, picklade rabarber och ceviche med lax. Lisa har vinägerskola och Zeina gör en varm tomatsalsa.
6. Fett
Avsnitt 6 - Fett, Säsong 1
Dagens program handlar om fett i alla dess former. Zeina friterar falafel och det blir pizzaskola med Lisa och Sandra. Jimmy bakar frasiga croissanter med nötsås. Emma gör en överdådig dukning och lär ut hur man gör placeringskort med en twist. Kocken Lisa Lemke bjuder hem sina vänner till sin by...
7. Salt
Avsnitt 7 - Salt, Säsong 1
Salt är något vi älskar lite för mycket. Lisa tillagar en klassiker på blåmusslor och Zeina gör salta, rostade snacks. Jimmy lagar en smulpaj och Sandra helbakar rotselleri på grillen. Emmas dukning hämtar inspiration från havet.
8. Konsistens
Avsnitt 8 - Konsistens, Säsong 1
Denna gång handlar det om hur viktig konsistens är för en maträtt. Zandra lagar en äkta spaghetti carbonara och Zeina dyker ner i pannkakor från världens alla hörn. Jimmy gör hemgjorda geléhallon och Lisa berättar om vilka köksredskap du inte kan klara dig utan.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback