1. Bjudmat
Avsnitt 1 - Bjudmat, Säsong 1
Välkommen till det växtbaserade köket! Thess har fått låna några vänners kök nere i idylliska Skrea på västkusten - näraodlingar och hav - och idag lagas detriktigt god bjudmat; en krämig risotto på svensk havre med tryffel, bakade tomater och citronslungad fänkål.
2. Grönsakstapas
Avsnitt 2 - Grönsakstapas, Säsong 1
Thess åker till Ugglarps grönt för att köpa nyskördade grönsaker, som sedan blir till vackra och läckra grönsakstapas; Bakade knipplökar med ramslöksmajonnäs, tångkaviar och rostade hasselnötter, samt en len bönkräm med kapris står på menyn.
3. Bakat
Avsnitt 3 - Bakat, Säsong 1
Thess bakar en franskinspirerad paj fylld med söta svenska jordgubbar - och en hemgjord vaniljglass gjord på havre. Ett glassrecept som kommer göras och ätas hemma sommaren lång.
4. Brunch
Avsnitt 4 - Brunch, Säsong 1
Följ med Thess till det lokala bageriet när hon köper surdegsbröd som sedan toppas med smakrik rödbetshummus, tofu scramble och snabbsyrad gurka - det dukas upp för grön brunch.
5. Utemat
Avsnitt 5 - Utemat, Säsong 1
Thess tar dig med till havet i vackra Ugglarp där hon lagar mat över öppen eld och visar hur enkelt det går att laga god, grön mat utomhus. Idag står potatiswrap med alpspånsrökt tempeh, grillad zucchini och grön sås på menyn.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback