Upphovsland: Storbritannien
1. Sunday Lunch
Avsnitt 1 - Sunday Lunch, Säsong 1
Michel lagar en läcker getosttårta, fisk med färska örter och hans klassiska pudding, men vad tycker hans fru, och hårdaste kritiker, Giselle?
2. Merikrotti
Avsnitt 2 - Merikrotti, Säsong 1
Michel valmistaa helpon sipulipiirakan sekä täydellisen salaatin. Viinitarha inspiroi häntä kokkaamaan merikrottia. Lopuksi Michel valmistaa maalaispateeta, josta hänen isoäitinsä olisi ylpeä.
3. Sharing Feast
Avsnitt 3 - Sharing Feast, Säsong 1
Michel testar på strandfiske för att därefter tillaga en av hans favorit-fiskrätter, makrill med senapssås. Michel bjuder även familjen på stekt kyckling med tillhörande smaksatt smör. Den franska pajen Cherry Clafoutis avrundar en episod fylld med massa mat.
4. Paistettu jänis
Avsnitt 4 - Paistettu jänis, Säsong 1
Donzeren kallioilta löydetyistä yrteistä valmistuu paikallinen ruokalaji, paistettu jänis. Puutarhassa sen sijaan grillataan maukasta kanaa. Michel paljastaa salaisuuden täydellisen juuston valmistukseen ja leipoo mantelikakkua.
5. Celebration
Avsnitt 5 - Celebration, Säsong 1
Michel Roux visar upp sina bästa råvaror för en lyckad semester, såsom charkuterier i en lyxig croque monsieur. Senare beger han sig till kuststaden Grau de Roi och äter den traditionella fiskgrytan från regionen Bouillabaise.
6. Michel Roux's French Country Cooking
Avsnitt 6 - Michel Roux's French Country Cooking, Säsong 1
Vilken är den mest perfekta honungen att ha i sin matlagning? Just det är Michel Roux på jakt efter idag. Han visar dessutom en ratatouille som kan ätas både varm och kall. Till avslutning är frukt i fokus när han avnjuter desserten Pain Perdu.
7. Michel Roux's French Country Cooking
Avsnitt 7 - Michel Roux's French Country Cooking, Säsong 1
Michel Roux ger sig ut i Camargues våtmarker för att besöka Gardienne-ryttarna och dess tjurar. Han testar på en gryta med lång tillagningstid och grillar dessutom en snabb och läcker bavettestek.
8. Michel Roux's French Country Cooking
Avsnitt 8 - Michel Roux's French Country Cooking, Säsong 1
Michel Roux besöker en grisfarm och delar även ett gammalt familjerecept på souffleomelett - en spektakulär och enkel maträtt. Till kvällen bjuder Michel över vänner på en sockerglaserad melon fylld med champagne och citronsorbet.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback