Upphovsland: Storbritannien
4.5 av 5 Kritikers samlade betyg • 2 recensioner
1. Cake
Avsnitt 1 - Cake, Säsong 6
De tolv deltagarna samlas för att ta sig an tävlingens första utmaningar. De bakar madeirakaka och Mary Berrys glaserade valnötskaka, en brittisk klassiker. Till sist försöker de imponera på domarna med sin egen version av schwarzwaldtårtan.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 6
Deltagarna ska först baka 24 biscotti, sedan blir det arlettes som är en tunn smördegskaka med kanel. De får visa vad de går för i den sista utmaningen där de ska göra en ätbar kexlåda som ska fyllas med 36 kakor i olika smaker.
3. Bread
Avsnitt 3 - Bread, Säsong 6
Deltagarna ger sig i kast med bröd. Deras första utmaning består i att göra snabba bröd utan jäsningstid. Sedan blir det baguetter och tredimensionella brödskulpturer som imponerar på domarna.
4. Desserts
Avsnitt 4 - Desserts, Säsong 6
Dagens tema är efterrätter. Först blir det crème brûlée där det gäller att få till den rätta dallriga konsistensen. Den tekniska utmaningen går ut på att göra spanische windtorte från Österrike. Sedan lagar de cheesecake i flera lager.
5. Alternative Ingredients
Avsnitt 5 - Alternative Ingredients, Säsong 6
Deltagarna tar sig an tre utmaningar där de i tur och ordning ska baka utan socker, gluten och mjölk. De gör först olika slags sockerfria kakor. Paul väljer den tekniska utmaningen som går ut på att göra glutenfria pitabröd.
6. Pastry
Avsnitt 6 - Pastry, Säsong 6
Deltagarna bakar frangipane tart som är en mördegspaj med mandelkräm. Den tekniska utmaningen går ut på att göra flaouna, ett ostfyllt degknyte från Cypern. Sist ut är en klassiker från 1970-talet, volauvent.
7. Victorian
Avsnitt 7 - Victorian, Säsong 6
Temat är den tidsperiod i Storbritannien då modern bakning uppstod, den viktorianska eran. Deltagarna bakar först viltpaj. Mary ger deltagarna ett recept från slutet av 1800-talet i den tekniska utmaningen, en fruktkaka.
8. Patisserie
Avsnitt 8 - Patisserie, Säsong 6
Deltagarna tar sig an temat patisserie. De börjar med att skapa 24 gräddhorn med två olika smaker. Den tekniska utmaningen går ut på att göra mokatines och sedan blir det religieuse a l'ancienne som består av tre lager med petit-chouer.
9. Chocolate
Avsnitt 9 - Chocolate, Säsong 6
Det är semifinal och de återstående deltagarna tar sig an en av de svåraste ingredienserna, choklad. De bakar först en chokladpaj och ställs sedan inför en teknisk utmaning som kräver att de agerar snabbt.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 6
De tre finalisterna tar sig an tävlingens sista utmaningar. De använder sig av smaksatt deg för att göra fyllda bullar med glasyr och måste sedan klara av något som de alla har haft problem med tidigare i tävlingen.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback