1. Mellanöstern
Avsnitt 1 - Mellanöstern, Säsong 2
Ainsley inleder serien med smaker från Mellanöstern och lagar Chicken Torsh, en traditionell persisk kebab med sött och surt. Han avslutar avsnittet med shawarma-smörad blomkål, tahini, tabbouleh och zhoug.
2. Nordamerika
Avsnitt 2 - Nordamerika, Säsong 2
Ainsley utforskar smakerna från Nordamerika med stora, smakrika BBQ-rätter, krämiga chowders och frestande desserter. Han avslutar med en amerikansk klassiker - jordnötssmör- och syltbrownies, som ger en perfekt söt avslutning på resan.
3. Medelhavet
Avsnitt 3 - Medelhavet, Säsong 2
Det hämtas inspiration från Medelhavet i dagens avsnitt och Ainsley lagar mjuka gnudi med spenat och ricotta, serverat med körsbärstomater och pinjenötter. Han avslutar med en söt medelhavsinspirerad delikatess, en fikon-, hasselnöt- och apelsinkaka.
4. Nordafrika
Avsnitt 4 - Nordafrika, Säsong 2
Vi tas med på en nordafrikansk smakresa, där Ainsley börjar med en klassisk lamm-, apelsin- och prunetagine. Han avslutar med en kryddig rätt: ros-harissakyckling och bönstuvning med chermoula.
5. Västafrika
Avsnitt 5 - Västafrika, Säsong 2
Idag utforskar Ainsley den rika och färgstarka matkulturen i Västafrika. Han börjar med en kryddig kyckling- och jordnötsgryta och avslutar med söta Bofrot puff-puffs, västafrikanska donuts.
6. Norden
Avsnitt 6 - Norden, Säsong 2
Ainsley inspireras av den rena nordiska matkulturen och lagar en klassisk laxpudding. Han avslutar med en finsk blåbärs- och kardemummapaj, perfekt till eftermiddagsfikan.
7. Mexico
Avsnitt 7 - Mexico, Säsong 2
Ainsley tar med tittarna på en resa fylld med Mexikos livliga och eldiga smaker. Han lagar carne asada tacos och avslutar med en smakrik mexikansk gryta, pork pozole.
8. Södra Asien
Avsnitt 8 - Södra Asien, Säsong 2
Ainsley utforskar de rika och aromatiska smakerna från Sydasien. Han börjar med vada pav och avslutar med en imponerande srilankesisk räkkarri serverad med samphire sambol och kokosris.
9. Östra Asien
Avsnitt 9 - Östra Asien, Säsong 2
I detta avsnitt utforskas de spännande smakerna från Östasien, med kryddiga koreanska kycklingvingar och picklad rädisa som första rätt. Programmet avslutas med miso- och yuzuglacerad torsk, serverad med sesamgröna bönor och klibbigt ris.
10. Karibien
Avsnitt 10 - Karibien, Säsong 2
Ainsley tar oss med till den livfulla och smakrika världen av karibisk mat, med en fräsch rätt med jerk-stil fläskfilé, vattenmelon och kokossallad. Avsnittet avslutas med Ainsleys jamaicanska nötköttspiroger.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback