1. Asheville
Avsnitt 1 - Asheville, Säsong 5
Andrew avslöjar de ikoniska rätterna i Asheville, North Carolina. Matstaden har syrliga grillrätter, sötpotatispajer, friterad kyckling, saftig fisk och gigantiska mjuka degkakor med smakfulla såser.
2. Buffalo
Avsnitt 2 - Buffalo, Säsong 5
Andrew presenterar Buffalos ätbara ikoner, lika robusta som stan själv. Eller vad sägs om kryddiga kycklingvingar, pepperonipizza, munkar och överfyllda tallrikar kött och potatis?
3. Venice
Avsnitt 3 - Venice, Säsong 5
Andrew Zimmern presenterar italienska Venedigs kulinariska skatter, till exempel papperstunna skivor carpaccio, espressoindränkt tiramisu och bläckfisk stuvad i sitt eget bläck.
4. Milan
Avsnitt 4 - Milan, Säsong 5
Andrew Zimmern visar hur Milanos raffinerade rätter har förtjänat sitt rykte: saffransfärgad risotto och värmande minestrone samt otroligt fluffig och fruktig panettone.
5. Manhattan
Avsnitt 5 - Manhattan, Säsong 5
Andrew Zimmern upptäcker att maten på Manhattan har förtjänat sin plats som kulinariska hörnpelare: saftig pastrami på mörkt bröd, kakor, rejäl spagetti, köttbullar och rökt fisk.
6. Berlin
Avsnitt 6 - Berlin, Säsong 5
Andrew Zimmern visar klassisk streetfood i Berlin, till exempel currywurst och syltmunkar. Han visar även papperstunn wienerschnitzel och comfort food i huvudstadens ölträdgårdar.
7. Dallas
Avsnitt 7 - Dallas, Säsong 5
Andrew Zimmern utforskar de stora och djärva smakerna som definierar Dallas - från friterad kyckling till tortillasoppa.
8. Shanghai
Avsnitt 8 - Shanghai, Säsong 5
Andrew Zimmern introducerar de populära smakerna i Shanghai, Kina. Från krämig hårig krabba och salta fläskfyllda dumplings till risvins-dränkt kyckling, köket i denna stora stad är söt och enkel.
9. Portland, ME
Avsnitt 9 - Portland, ME, Säsong 5
Andrew avslöjar ikoniska rätter från hamnstaden Portland i Maine: hummersmörgåsar, färska östkustostron, italienska mackor och amerikanska makroner.
10. Osaka
Avsnitt 10 - Osaka, Säsong 5
Andre presenterar mat från Osaka, porten till Japan. Crepes som gästerna själv steker, bläckfiskpommes och udon-nudlar med stekt tofu gör Osakas kök till Japans svar på soul food.
11. Santorini
Avsnitt 11 - Santorini, Säsong 5
Andrew Zimmern avslöjar Santorinis kök, en ö som ståtar med skönhet och kulinariska ikoner av mytiska proportioner som friterad tomat, lammfrikassé och grillad bläckfisk.
12. Naples
Avsnitt 12 - Naples, Säsong 5
Neapel är pizzans födelseort men också hemvist för fantastiska, traditionella rätter. Andrew visar upp degknyten fyllda med ricotta och torkad frukt samt köttraguer och stuvad bläckfisk.
13. St. John's
Avsnitt 13 - St. John's, Säsong 5
Andrew Zimmern testar den bästa maten som St. Johns i Newfoundland kan, från saftiga blåmusslor ångkokta i lokalbryggt öl och gratinerad torsk till rejäl älgstuvning och kaninpaj.
14. Chiang Mai
Avsnitt 14 - Chiang Mai, Säsong 5
Andrew Zimmern utforskar unik och exotisk mat som definierar en plats, undersöker vart de kom ifrån och de rätta sättet att äta dem.
15. Toronto
Avsnitt 15 - Toronto, Säsong 5
Andrew visar upp Torontos mångfasetterade kök, allt från sött, välkryddat griskött och konstnärliga hummerberg till örtkryddade jamaicanska bröd och goda smörbakelser.
16. Hanoi
Avsnitt 16 - Hanoi, Säsong 5
Andrew avslöjar de ikoniska rätterna i Hanoi, en plats full av kulinariska samarbeten och kontraster som sötsur snigelsoppa, crepes fyllda med fläsk och sötpotatispommes med räkor.
17. San Antonio
Avsnitt 17 - San Antonio, Säsong 5
Andrew Zimmern reser till San Antonio, Texas för att prova stadens lokala rätter. Bland annat bjuds han på tacos och marinerad bläckfisk.
18. Oaxaca
Avsnitt 18 - Oaxaca, Säsong 5
Andrew Zimmern explores regional specialties in Oaxaca, Mexico from complex mole negro sauce over Mayan-era tamales and crispy tortilla with pork lard to egg bread dunked in hot chocolate.
19. Savannah
Avsnitt 19 - Savannah, Säsong 5
Andrew Zimmern unternimmt eine kulinarische Reise nach Savannah, Georgia. Dort isst man am liebsten Shrimps mit Maisgrütze, Auster, Bisque oder eine nährende, cremige Suppe aus Meeresfrüchten. Andrew lässt sich das natürlich nicht entgehen.
20. Dubrovnik
Avsnitt 20 - Dubrovnik, Säsong 5
Andrew Zimmern presenterar maten i kroatiska Dubrovnik, från lamm grillat på spett och bläckfisksallad till rökt kött, kål och potatis samt grillad fisk på dalmatiskt vis.
21. Chengdu
Avsnitt 21 - Chengdu, Säsong 5
Andrew Zimmern reser till Chengdu i Kina för att utforska stadens lokala rätter. Bland annat får han testa mapo doufu och kung pao kyckling.
22. Helsinki
Avsnitt 22 - Helsinki, Säsong 5
Andrew presenterar traditionsstinna rätter från finska Helsingfors: rejäla krabbkok och fisksnacks till mört rådjurskött och kraftiga grötpajer.
23. Mauritius
Avsnitt 23 - Mauritius, Säsong 5
Andrew Zimmern begibt sich auf eine kulinarische Entdeckungsreise nach Mauritius. Dort kostet er alles, was die insulare Küche zu bieten hat: frittierte Dumplings, hausgemachte Eiernudeln, gefülltes Fladenbrot und marinierter Schwertfisch.
24. Hyderabad
Avsnitt 24 - Hyderabad, Säsong 5
Andrew utforskar rätter som silvergarnerad och sirapsstekt bröd, välsmakande potatiskakor, kryddiga pannkakor och måltider baserade på kött och ris.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback