1. Fjällröding, kål, hollandaise
Avsnitt 1 - Fjällröding, kål, hollandaise, Säsong 1
Mästerkocken och matinspiratören Gabriel Jonsson lagar fjällröding, kål och hollandaise.
2. Dillkött 2.0
Avsnitt 2 - Dillkött 2.0, Säsong 1
Mästerkocken och matinspiratören Gabriel Jonsson lagar dillkött.
3. Kantarelltoast
Avsnitt 3 - Kantarelltoast, Säsong 1
Mästerkocken och matinspiratören Gabriel Jonsson lagar Kantarelltoast.
4. Toast Skagen
Avsnitt 4 - Toast Skagen, Säsong 1
Mästerkocken och matinspiratören Gabriel Jonsson lagar Toast Skagen.
5. Lasagne med ostsås
Avsnitt 5 - Lasagne med ostsås, Säsong 1
Mästerkocken och matinspiratören Gabriel Jonsson lagar Lasagne med ostsås.
6. En torskrätt att imponera med
Avsnitt 6 - En torskrätt att imponera med, Säsong 1
På dagens meny står sejtorsk. Mästerkocken visar sina tips och trix för att få till en fantastisk god och saftig torsk.
7. Risotto
Avsnitt 7 - Risotto, Säsong 1
Ramslök och sparrisrisotto smaksatt med västerbottensost står på menyn.
8. Laxpasta
Avsnitt 8 - Laxpasta, Säsong 1
Gabriel visar upp ett recept på pasta med lax som han åt på sin resa i Italien.
9. Gnocchi
Avsnitt 9 - Gnocchi, Säsong 1
Ett gott land fortsätter i italiensk anda och idag lagar Gabriel en gnocchi.
10. Kreolsk gryta
Avsnitt 10 - Kreolsk gryta, Säsong 1
I dagens avsnitt lagar Gabriel en egen variant av en kreolsk gryta.
11. Baguett med lammkebab och ramslöks yoghurt
Avsnitt 11 - Baguett med lammkebab och ramslöks yoghurt, Säsong 1
Idag lagar Gabriel en baguett med lammkebab och för att fräscha upp smakerna ror han också ihop en ramslöks yoghurt.
12. Gulasch med grillat bröd
Avsnitt 12 - Gulasch med grillat bröd, Säsong 1
I dagens avsnitt tillagar Gabriel en viltgryta med grillat bröd, vilket ger tittarna en smak av det svenska landskapet i varje tugga.
13. En variant på one pot pasta med egen färsk pasta
Avsnitt 13 - En variant på one pot pasta med egen färsk pasta, Säsong 1
Idag gör kocken en snabb och läcker måltid där allt tillagas i en enda gryta, vilket sparar både tid och disk. Med färsk pasta tillför man en extra dimension av smak och textur till rätten, vilket ger en upplevelse av genuin hemlagad mat på nolltid.
14. Smarika tacos
Avsnitt 14 - Smarika tacos, Säsong 1
Inspirerad av Gotland, gör Gabriel smakrika tacos med antingen färsk fisk eller saftig kyckling, serverade med spännande tillbehör.
15. Brynt mandelkaka med vispad punchkräm, salt kolasås och popcorn
Avsnitt 15 - Brynt mandelkaka med vispad punchkräm, salt kolasås och popcorn, Säsong 1
För den söta avslutningen efter middagen tillagar Gabriel en dekadent brynt mandelkaka, serverad med vispad punchkräm, salt kolasås och krispiga popcorn för en härlig kontrast i texturer.
16. Grillad kyckling, grillad majs och zucchini med yoghurtsås
Avsnitt 16 - Grillad kyckling, grillad majs och zucchini med yoghurtsås, Säsong 1
Idag skapar Gabriel en smakrik rätt med grillad kyckling, saftig majs och krispig zucchini som serveras med en svalkande och fräsch yoghurtsås.
17. Tonkatsuspett med kålsalad och stekt ris
Avsnitt 17 - Tonkatsuspett med kålsalad och stekt ris, Säsong 1
I dagens avsnitt tillagar Gabriel en krispig asiatisk schnitzel som kombinerar östasiatiska smaker med en fräsch kålsallad och aromatiskt stekt ris. Den välbalanserade rätten bjuder på både crunch och värmande kryddor.
18. Bakade morötter och lök med en örtig färskostkräm
Avsnitt 18 - Bakade morötter och lök med en örtig färskostkräm, Säsong 1
Idag serveras det ugnsbakade morötter och lök som förhöjs av en len och örtig färskostkräm. Med enkla ingredienser skapar Gabriel en rustik rätt där sötman från grönsakerna möter friskheten i krämen.
19. Grillad biffmacka med kantareller
Avsnitt 19 - Grillad biffmacka med kantareller, Säsong 1
Dagens meny består av en saftig grillad biffmacka fylld med smörstekta kantareller som tillför en djup och jordig smak. Den rustika mackan kombinerar grillad perfektion och skogens smaker för en fyllig och smakrik upplevelse.
20. Plommonpaj med vaniljsås
Avsnitt 20 - Plommonpaj med vaniljsås, Säsong 1
Sött står på dagens meny i form av en ljuvlig plommonpaj där syrliga plommon möter en knaprig smuldeg, serverad med en krämig och söt vaniljsås. Kombinationen av den fruktiga fyllningen och den lena såsen ger en perfekt avslutning på en måltid.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback