1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 20
Säsongens allra första värd är hälsocoachen Therese i Göteborg. Hennes meny blåser likt en kuling in över västkusten med såväl Görgoa havskräftor som kantarellstekt torskrygg med svamp- och musselrisoni. Det blir en kväll värd att minnas.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 20
Andra person att stå för värdskapet i Göteborg är säljaren Mattias. Förutom att sälja hockeyutrustning brukar han även snöra på sig skydden och lira hockey på kontoret. Mattias serverar en rimmad torskrygg med skirat smör och pepparrot. Avslutningsvis en sabayonne med äpple och bär.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 20
Nu är det dags för företagaren Sven i Göteborg att stå för menyn. Sven brinner för adrenalinkickar och vi får följa med honom när han utmanar ödet på klätterväggen. Han serverar bland annat skaldjurstallrik med musslor, havskräfta samt ost- och citrusöverbakad långa.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 20
Lärarvikarien Caterina står som värd under denna finaltorsdag i Göteborg. Hon älskar den italienska kulturen i allmänhet, och den italienska kaffekulturen i synnerhet. Det blir italienskt även till middag och hon bjuder på antipasto till förrätt och tiramisú till efterrätt.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 20
Halv åtta är i Hammarö och veckans första värd heter Kelly. Han har brevvänner i alla världens hörn och på menyn har han skrivit bland annat maki med gravad lax samt chokladterrin med nötcrunch och färska hallon.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 20
Kvällens middagsvärd i Hammarö är pensionären Gudrun som berättar om sina spännande resor till sjöss. Inspirationen till sin meny har hon hämtat från böljan den blå och hon serverar rätter som pilgrimsmusslor med fänkål och löjrom och fisksoppa med gröna grönsaker.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 20
Värden i Hammarö är den motortokiga Peter som tricksar med flakmoppen och testar fiskelyckan. Han serverar bland annat kalvstek med potatis och gräddsås och bärkompott med vaniljglass.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 20
Veckans finalvärd på Hammarö är konferensvärdinnan Sabina. Vi följer med henne på jobbet när hon dansar loss med hela sitt arbetslag. Det bjuds på bland annat torsk på fänkålsbädd och citrus semifreddo.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 20
Skövdeveckan inleds hos säljaren Daniel. Hans smittsamma leende har gjort honom känd som Smiley. Som den entusiastiske fiskaren han är, bjuder han på egenhändigt fångad abborre med Djurösås till varmrätt. Middagen rundas av med tranbärskaka med vispad grädde.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 20
Andra värden i Skövde är pensionären Göran. Han fyller dagarna genom att tjöta med gubbarna på gamla arbetsplatsen eller bjuda hustrun Gun på en svängom. Hans meny består av jordärtskockssoppa med parmachips och ugnsbakad lax med blomkålsmos.
11. Avsnitt 11
Avsnitt 11, Säsong 20
Värd för kvällens middag i Skövde är skolkuratorn Åsa, som gärna spenderar ledig tid på golfbanan. Hon bjuder på en meny med lokal anknytning i form av bygdens rostasfilé till varmrätt och en pannacotta med bär från Tivedskogen till efterrätt.
12. Avsnitt 12
Avsnitt 12, Säsong 20
Skövdeveckans sista värd är beteendevetaren Inger. Hon spenderar gärna tid i stallet eftersom hon älskar hästar. Till middag bjuds det bland annat på älgstek och ugnsbakade äpplen med hemgjord vaniljsås.
13. Avsnitt 13
Avsnitt 13, Säsong 20
Denna vecka befinner vi oss i den kungliga huvudstaden där den första middagsvärden är fotbollsälskaren Jessica. Hennes meny andas Italien med tortglioni med salsiccia- och ricottasås till varmrätt och citronsorbet med knäckigt flarn till efterrätt.
14. Avsnitt 14
Avsnitt 14, Säsong 20
Den andra värden i Stockholm är före detta tävlingsdansaren Hjalmar från Kalmar, som utöver dansen också gillar att handla med aktier. Hans meny genomsyras av exklusivitet med bland annat wagyubiff till varmrätt och burrata till förrätt.
15. Avsnitt 15
Avsnitt 15, Säsong 20
Onsdagsvärd i Stockholm är AIK-aren Amel, som gärna spenderar sin lediga tid i lugnet i sin kolonistuga. Det blir mat både från norra Afrika och södra Stockholm med bland annat het soppa med smaker från Marocko till varmrätt och Gullmarsviss till efterrätt.
16. Avsnitt 16
Avsnitt 16, Säsong 20
Plats för le grande finale denna vecka är hemma hos försäljningschefen Peter, som på fritiden gärna kliver upp på hästryggen. Han kröner denna Stockholmsvecka med sin torskrygg med blomkålsmos till varmrätt och créme brulée till efterrätt.
17. Avsnitt 17
Avsnitt 17, Säsong 20
Första värden i Arvidsjaur är före detta hårdrockaren Micke. Jakt och fiske en stor del av Mickes liv, vilket lyser genom hans meny när det bjuds på ren- och räktoast till förrätt samt röding- och abborresoppa till varmrätt.
18. Avsnitt 18
Avsnitt 18, Säsong 20
Det är dags att besöka frisören och hundmassören Evelina. Hon är frisör till yrket och friluftsmänniska i sinnet. Menyn hon bjuder på har norrländska influenser. Det blir älgfilé till varmrätt och kanelpannacotta som serveras med hjortronsoppa.
19. Avsnitt 19
Avsnitt 19, Säsong 20
Veckans tredje värd i Arvidsjaur är egenföretagaren Tommy. Han tycker om att röra sig i skogen och fånga mårdar. Till middag bjuds det på norrländsk tapas och konjaksflamberad renfilé.
20. Avsnitt 20
Avsnitt 20, Säsong 20
Finalvärd i Arvidsjaur är ingen mindre än undersköterskan Linda. Hon lägger mycket tid på sina naglar, och när det är gjort dresserar hon sina katter på ett lyckosamt sätt. Det bjuds på vilt i form av älgfilé med hasselbackspotatis och dessutom banoffee med krämig kola.
21. Avsnitt 21
Avsnitt 21, Säsong 20
Den här veckan befinner vi oss i Finspång där den första middagsvärden heter Marcus. Han tar oss med på en jakttur och delar med sig av sina snickerikunskaper. Jakttemat går igen även i menyn som innehåller rätter som soppa på egenfångade kräftor och hjortfilé med svamprisotto.
22. Avsnitt 22
Avsnitt 22, Säsong 20
Finspångsveckans andra värd är fransteknikern Klara. Vi får gå på både skönhetsbehandling och kuslig promenad i spökskogen. Klara bjuder sina gäster på bland annat hemmagjord pasta med räksås och hallon- och lakritsglass i chokladskål.
23. Avsnitt 23
Avsnitt 23, Säsong 20
Dagens värd i Finspång heter Mari. Här får vi stifta bekantskap med hennes tre hästar. Mari bjuder på rätter som grillad oxfilé med twice baked potato och äppelpaj med hemgjord vaniljsås.
24. Avsnitt 24
Avsnitt 24, Säsong 20
Finspångsveckans finalvärd är dansken Steen. Han delar med sig av historier från sitt liv i sus och dus. Ett liv som han håller på att skriva en bok om. Steen bjuder sina middagsgäster på bland annat gratinerad hummer och citronfromage med hallon.
25. Avsnitt 25
Avsnitt 25, Säsong 20
Den här veckan är vi i Rättvik där den första värden heter Kristina. Hennes stora passion i livet är ostbågar. Hon bjuder på vilt både till för- och varmrätt, det blir bland annat gravad renfilé med lingonmousse och rådjursryggbiff med cambozolasås.
26. Avsnitt 26
Avsnitt 26, Säsong 20
Andra värden i Rättvik är bilförsäljaren Tony, som även på fritiden håller sig sysselsatt med motorer. På menyn står bland annat hummer med chili- och vitlöksdipp samt pulled porkburgare med egenkokt barbecuesås.
27. Avsnitt 27
Avsnitt 27, Säsong 20
Rättviksveckans tredje värd heter Maja. Hon snörar på sig rullskridskorna och tar oss med på en rundtur i stadens olika second hand-butiker. Maja serverar bland annat zucchinirullar och teriyakimarinerad fläskfilé.
28. Avsnitt 28
Avsnitt 28, Säsong 20
Det är finaldags i Rättvik och prästen Tomas står för värdskapet. Han har ett förflutet som DJ och technomusik spelar fortfarande en viktig roll i hans liv. Det blir en ölinspirerad meny med rätter som biff med öl- och svampsås och parfait framoise.
29. Avsnitt 29
Avsnitt 29, Säsong 20
Den här veckan befinner vi oss i Helsingborg där den första värden heter Rebecca. Hon delar med sig av såväl mode- som inredningstips. Veckans första middag innehåller rätter som kalvytterfilé med tryffelpotatispuré och choklad- och vaniljkaka med hemgjord glass.
30. Avsnitt 30
Avsnitt 30, Säsong 20
På Helsingborgsveckans andra kväll är det trummisen Janne som håller i taktpinnen, eller kanske snarare trumpinnen. Han serverar bland annat torsk bourguignon och parfait med smak av hallon och vit choklad.
31. Avsnitt 31
Avsnitt 31, Säsong 20
Onsdagsvärd i Helsingborg är pedagogen och föreläsaren Lou, som tar oss med när hon planerar inför årets julshow. Lou bjuder sina gäster på bland annat avokado med gorgonzolaröra och smörstekt gösfilé.
32. Avsnitt 32
Avsnitt 32, Säsong 20
Dags för finalkväll i Helsingborg och den här veckan är det Marlon som står för finalmiddagen. Han har låtit sig influeras av sitt sicilianska arv och bjuder på rätter som pizza à la Marlon och hallonsufflé.
33. Avsnitt 33
Avsnitt 33, Säsong 20
Veckans första värd i Nynäshamn är brittiska Emma. Hon tar oss med till sin kolonistuga som hon döpt till Little England. Hon visar också upp en speciell talang: dubbelflöjt. Emmas engelska meny innehåller rätter som fish 'n' chips och Eton mess.
34. Avsnitt 34
Avsnitt 34, Säsong 20
Det är tisdag i Nynäshamn och idag ska vi spisa skivor med skivhandlaren Stefan. Stefan har tagit inspiration från musik och bjuder på rätter som Al Green, sparrissoppa med bacon, och A hard day´s night, semifredo med hallon och konjakgrädde.
35. Avsnitt 35
Avsnitt 35, Säsong 20
Onsdagens värd i Nynäshamn är den politiske sekreteraren Nicholas. Kvällens kock är både atletisk och klyftig, Nicholas är nämligen med i Mensa. Det bjuds på laxburgare med sweet potato fries och franska maränger med rawfoodbollar och grädde.
36. Avsnitt 36
Avsnitt 36, Säsong 20
Nynäshamnsveckans finalvärd heter Marie och är ett riktigt Halv åtta-fan, när hon inte sitter bänkad framför Sveriges mest underhållande program är hon ute i skogen eller i trädgården. Marie bjuder på ostkorgar med skaldjursröra och tiramisu.
37. Avsnitt 37
Avsnitt 37, Säsong 20
Den här veckan är vi i Skellefteå där veckans första värd är den skönsjungande undersköterskan Behrooz. Hans meny är influerad av Mellanöstern och innehåller rätter som Mirza Ghassemi och bastani ba jele anar.
38. Avsnitt 38
Avsnitt 38, Säsong 20
Skellefteåveckans andra värd är taekwondomästaren Elin som imponerar på gästerna med sin enorma medaljsamling. Matinspirationen har hon hämtat från sina tävlingsresor och hon bjuder på bland annat koreansk bulgogi och parfait på tonkaböna.
39. Avsnitt 39
Avsnitt 39, Säsong 20
Det är lillördag i Skellefteå och kvällens värd är frisören Fredrik, hos honom får gästerna stifta bekantskap med hans påfågelkompisar. Fredrik bjuder bland annat på torskrygg med ångad kål och ärtgremolata.
40. Avsnitt 40
Avsnitt 40, Säsong 20
Skellefteåveckans final äger rum hemma hos jägaren Carola, som kvällen till ära har spexat till det lite extra med både ballonger och sällskapsspel. Hon bjuder bland annat på grillat ostron och rökt abborrtoast med stekta kantareller.
41. Avsnitt 41
Avsnitt 41, Säsong 20
Måndagsvärd i Nacka är HR-direktören Cecilia. Hon har en unik matfilosofi där kryddorna i varje rätt ska leda in i nästa smakupplevelse. Det serveras grillad röding med falsk kantarellrisotto och hemmagjord ingefärsglass med karamelliserade äpplen.
42. Avsnitt 42
Avsnitt 42, Säsong 20
Nackaveckans andra värd är lärarinnan Stella. Hennes middag består helt och hållet av grekiska smaker. Det serveras rätter som ostbollar från Medelhavet och Greececake.
43. Avsnitt 43
Avsnitt 43, Säsong 20
Nackas onsdagsvärd är snickaren Micke som delar med sig av såväl hantverks- som matlagningstips. Middagen består av havets läckerheter och det serveras bland annat ugnsgratinerade blåmusslor med heta räkor och abborreplanka.
44. Avsnitt 44
Avsnitt 44, Säsong 20
Finalvärd i Nacka är entreprenören Joakim som låter grillen gå varm hela kvällen. På menyn står det bland annat grillad wagyubiff med pommes och grillad äppelgömma med hemgjord vaniljsås.
45. Avsnitt 45
Avsnitt 45, Säsong 20
Veckans första värd i Eksjö är Daniela som bjuder på en dansuppvisning med smäktande latinamerikanska rytmer. Vi får även stifta bekantskap med familjens hamsterkompis Draco. Danielas meny blandar peruanska och svenska smaker.
46. Avsnitt 46
Avsnitt 46, Säsong 20
Eksjöveckans andra värd är vett- och etikettexperten Mats, det blir ett lärorikt program för den som är osäker på hur man ska uppföra sig under en formell bjudning. Mats bjuder på en lyxig hummersmörgås och friterad camembert med varm hjortronsylt.
47. Avsnitt 47
Avsnitt 47, Säsong 20
Onsdagens värd i Eksjö heter Jenny som kör både budbil och båge. Förutom motorintresset har hon en stor passion för att dansa. Till middag serveras bland annat oxfilé med potatisgratäng och vaniljcheesecake.
48. Avsnitt 48
Avsnitt 48, Säsong 20
Eksjöveckans finalvärd är maskinsäljaren Johan som förutom maskiner har ett stort intresse för skidor, både med och utan hjul. Johans finalmiddag består av rätter som rödtungarullader med hummersås samt tiramisu.
49. Avsnitt 49
Avsnitt 49, Säsong 20
Halv åtta åker till Kristianstad där måndagsvärden heter Linnea. Hon tar oss med när hon tränar amerikansk fotboll och även menyn går i rött, vitt och blått med rätter som rökig långkokt oxbringa och pumpapaj med pecannötsströssel.
50. Avsnitt 50
Avsnitt 50, Säsong 20
Kristianstadveckans andra värd är fotbollsälskaren Johan. Förutom att kicka boll är han en mästare på att backa med släp. Johan serverar en egenkomponerad fisksoppa och grillad flankstek med örtig gräddsås.
51. Avsnitt 51
Avsnitt 51, Säsong 20
Onsdagens värd i Kristianstad är globetrottern Pierre som delar med sig av packningstips och dansar loss till reggae. Matinspirationen kommer från hans resor och det bjuds på rätter som het tonfiskburgare och karibisk kyss av hallon och mango.
52. Avsnitt 52
Avsnitt 52, Säsong 20
Det är dags för final i Kristianstad och för värdskapet står Catarina som jobbar i gårdsbutik. Hon tränar med sitt volleybollag och bjuder på en meny bestående av rätter som soppduo med smak av skog och rot samt bräserade oxkinder med sherrysås.
53. Avsnitt 53
Avsnitt 53, Säsong 20
Halv åtta beger sig till nästa del av landet och först ut på Öckerö är Ingrid. Här blir det både schlagerdans och spökjakt. På menyn står namnkunniga rätter som Tor på Holmens fisksoppa och farmor Anna-Lisas pannacotta.
54. Avsnitt 54
Avsnitt 54, Säsong 20
Veckans andra värd på Öckerö är fiskhandlaren Karin, och man kan verkligen säga att hon tar med sig arbetet hem. Hon bjuder nämligen på het röra med goa reger och havets fesk me gött mos.
55. Avsnitt 55
Avsnitt 55, Säsong 20
Öckeröveckans onsdagsvärd är tekniklektorn Olle, som på fritiden svidar om och blir en riktig rocker. Olle bjuder på en riktig fusionmeny bestående av rätter som Tostada de Cangrejo - friterade tortillas med krabbröra och bräserat sidfläsk i baobröd.
56. Avsnitt 56
Avsnitt 56, Säsong 20
Veckans finalvärd på Öckerö är underhållsteknikern Bengt som i det närmaste verkar ha dille på att polera både bilar och båtar. Även menyn är välputsad och innehåller rätter som oxfilé med klyftpotatis och Bengansås samt hallonmousse.
57. Avsnitt 57
Avsnitt 57, Säsong 20
Veckans första värd i Stockholm är bryggmästaren Michael. Han har bryggt alldeles egen öl som han serverar till kvällens middag. Menyn består av spännande smaker som Ceviche på egenfångad hälleflundra och Västerbottensostglass med hjortron.
58. Avsnitt 58
Avsnitt 58, Säsong 20
Stockholms andra värd är rimsmeden Karin, som förutom att leka med ord är en mästare på canasta. Karin bjuder sina gäster på bland annat torsk à la Minerva och Kalas-Karins höjdpunkt.
59. Avsnitt 59
Avsnitt 59, Säsong 20
Det är lillördag i Stockholm och värd för kalaset är mäklaren Lheif och vi får följa med på både lägenhetsvisning och spinningpass. Till middag serverar han rödtunga Walewska med hummer och champinjoner och äggtoddy med konjak.
60. Avsnitt 60
Avsnitt 60, Säsong 20
Inte nog med att det är finaldags. Det är dessutom Halv åttas 1000e program! Värd för jubileumet är läraren Rozann och det kommer att bli en riktigt flärdfull kväll. Måltiden består av rätter som coconut shrimp cake och romglass med smak av kanel.
61. Avsnitt 61
Avsnitt 61, Säsong 20
Veckans första värd i Sälen heter Emil och han tar oss med på både draghundsåkning och tjäderjakt. Man får hoppas att jaktlyckan är god eftersom att det står tjäderfilé med hasselbackspotatis och kantarellsås på menyn.
62. Avsnitt 62
Avsnitt 62, Säsong 20
Sälenveckans andra värd är den våghalsiga Jennifer. Det blir både fartfylld skidåkning och dödsföraktande pulkastunts. Jennifer bjuder på bland annat rostas toppad med salsiccia-krisp och chokladbrownies med lemon curd-grädde.
63. Avsnitt 63
Avsnitt 63, Säsong 20
Sälens onsdagsvärd är spelmannen Anders, som till vardags är ambulanssjuksköterska. Morgan får åka med på en ambulansfärd som han sent ska glömma. Anders bjuder på lokala specialiteter som fesk a flöjtgrät och Vasaloppspannacotta.
64. Avsnitt 64
Avsnitt 64, Säsong 20
Veckans finalvärd i Sälen är den konstintresserade Maud. Hon hoppar upp i skotersadeln och delar med sig av lite tips. På kvällens meny står bland annat älgmedaljong med tumpotatis och chokladmousse med smak av konjak.
65. Avsnitt 65
Avsnitt 65, Säsong 20
Nu är det dags att kickstarta veckan i Gävle hemma hos hårdrockaren Marie-Louise. Hon lever för träning och älskar att klä ut sig för att gå på maskerad. När det vankas middag bjuder hon på hembakade parmesankex och hemgjord pasta med tomatsås.
66. Avsnitt 66
Avsnitt 66, Säsong 20
Gävleveckans andra värd är försäljningschefen Kari. Vi får följa med honom på utflykt med hustrun Maria och deras son Lionel Zlatan. Efter det ska det ju såklart lagas mat och Kari bjuder på sparrissoppa och chokladkaka med passionsfruktsparfait.
67. Avsnitt 67
Avsnitt 67, Säsong 20
Vi beger oss till den aktiva pensionären Ingrid som gillar att vara ute i naturen och mata fåglarna med hennes hembakta bröd. Hon bjuder bland annat på pilgrimsmusslor och gravad lax till förrätt samt portvinskräm till efterrätt.
68. Avsnitt 68
Avsnitt 68, Säsong 20
Vinnare av denna Gävlevecka ska utses och det gör vi hemma hos projektledaren Fredrik, som har ett stort motorintresse. Till middag bjuds det på grytbrödstoast med chevre och honung till förrätt och biff med Dalälvssås till varmrätt.
69. Avsnitt 69
Avsnitt 69, Säsong 20
Den här veckan är Halv åtta i Stockholm och först ut att stå för värdskapet är Sepide. Då blir det agilityuppvisning med hennes två dresserade hundar. På menyn står rätter som linsgryta med lamm, hemgjord glass med saffran och rosenvatten.
70. Avsnitt 70
Avsnitt 70, Säsong 20
Veckans andra värd är världens bästa Essingebo Victoria, som tar oss med på en cykeltur runt sin älskade ö. Hon bjuder sina middagsgäster på bland annat strimlad ryggbiff med tryffel- och kantarellrisotto och créme brûlée med rårörda hjortron.
71. Avsnitt 71
Avsnitt 71, Säsong 20
Onsdagens värd i Stockholm är naprapaten Mauro, ett riktigt energiknippe som bokstavligt talat klättrar på väggarna. Menyn består av bland annat sötpotatisgnocchi med vit sparris och ugnsbakade tomater och chokladfondant.
72. Avsnitt 72
Avsnitt 72, Säsong 20
Veckans finalvärd är frisören Stefan som rockar loss med sitt band och visar hur man stylar en pudel enligt konstens alla regler. Finalmenyn innehåller rätter som yakiniku serverat med jasminris och koreansk yoghurtglass med smak av mango och kokos.
En svensk klassiker. Lika given som sillen på midsommar.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback