1. Ett starkt avsnitt
Avsnitt 1 - Ett starkt avsnitt, Säsong 1
Jason debuterar i Dubai med fokus på kryddor! Han utforskar en traditionell souk i stadens gamla kvarter och visar hur du kan krydda ditt liv på Dubai-vis, tillsammans med kocken Rahul Rana som gör en choklad fylld med kryddig rödbetscurry.
2. Fokus på frukost och brunch
Avsnitt 2 - Fokus på frukost och brunch, Säsong 1
Jason bjuder på en spansk rätt inspirerad av en engelsk frukost. Vi får smaka en fantastisk shakshuka, medan kocken Howard Ko imponerar med sin tryffelrisotto med parmesan under en brunch i Dubai.
3. Färska grönsaker
Avsnitt 3 - Färska grönsaker, Säsong 1
Jason tar sig till en enorm grönsaksmarknad i Dubai, där han lagar rätter som tomattartare med svart olivtapenade och en efterrätt gjord på rödbetor och morötter. Tillsammans med Mohamed Orfali besöker de en gård som odlar grönsaker i ökensand.
4. Fisk och skaldjur
Avsnitt 4 - Fisk och skaldjur, Säsong 1
Jason Atherton lagar utsökta fisk- och skaldjursrätter inspirerade av den vackra kuststaden. Han får sällskap av kocken Akmal Anuar, som ger sig ut på djuphavsfiske i Persiska viken för att fånga färsk barracuda till sin fantastiska vedugnsrätt.
5. Det stora fruktavsnittet
Avsnitt 5 - Det stora fruktavsnittet, Säsong 1
Michelin-kocken Jason skapar fruktfokuserade rätter som fikon med balsamico och honung, samt en sallad med apelsin, morot och avokado. Gästkocken lagar en hummer- och mangorätt efter att ha smakat på fruktiga cocktails.
6. Street Food
Avsnitt 6 - Street Food, Säsong 1
Jason firar snabba måltider Dubai-style och presenterar ostron med kryddig asiatisk dressing samt grillad majs med chili och parmesan. Arabiske grillmästaren Hattem Mattar följer med och lagar mac and cheese med kryddiga lammkorvar över öppen eld.
7. Te och kaffe
Avsnitt 7 - Te och kaffe, Säsong 1
Jason bjuder på läckra recept smaksatta med te och kaffe samt får en lektion i hur man serverar traditionellt emiratiskt kaffe. Kocken Nick Alvis lagar en utsökt rätt med havsabborre och selleri, serverad med hibiskus-infuserad gräddsås.
8. Bröd och bakverk
Avsnitt 8 - Bröd och bakverk, Säsong 1
Idag står bröd och bakverk i fokus med läckra ostfyllda degknyten och en smulig semolina- och mandelkaka. Gästkocken Trisha Henault skapar en magnifik filodegsdessert fylld med choklad- och rosenmousse, chokladpralin och hackade hasselnötter.
10. Ett kryddigt avsnitt
Avsnitt 10 - Ett kryddigt avsnitt, Säsong 1
Jason Athertons Dubai-resa avslutas med en rad fräscha rätter med örter inspirerade av regionen. På menyn finns en syrlig tabbouleh med riven blomkål och hummer-sashimi med fryst örtsnö.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback