Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 8
I den åttonde säsongen handlar det om det jordnära köket, om människorna som älskar sin jord och sitt bröd. Bo Hagström visar hur det i Italien nu växer fram en ny stark rörelse där miljö, klimat och biologisk mångfald är matens hörnstenar.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 8
Första veckan i april börjar man skörda den lila kronärtskockan på Sicilien. Bo Hagström reser till byn Ramacca där bönderna verkligen utmanar naturens krafter: de odlar sina kronärtskockor på sluttningarna till vulkanen Etna.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 8
I det tredje avsnittet av Solens mat reser Bo Hagström till Trasimenosjön i Umbrien. Det är Italiens fjärde största insjö. Här lever fiskare och bönder sida vid sida, medvetna om sitt ansvar för att bevara både vatten och jord.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 8
Vi befinner oss i bergstrakterna mellan Toscana och det gamla Romagna. Gino Garzanti och hans familj, tre generationer, driver värdshuset La Pace. Inte mycket har förändrats sedan hans morfar startade verksamheten i slutet av 1800-talet.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 8
Värdshuset där alla råvaror kommer från egna byn. Bo Hagström åker till byn där maten inte reser. I Madonna degli Angeli, en by i Sabinerbergen norr om Rom, kan det lokala värdshuset presentera en 0-kilometermeny.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 8
I det sista programmet tar Bo Hagström med oss till en okänd del av Italien: de lombardiska alperna. Här existerar fortfarande en gammal fäbodkultur där mjölkbönderna producerar den enda osten i världen som kan lagras i över tio år.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback