1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 6
Auditionturnén startar i Stockholm och här har passionerade matlagare samlats för att få en chans till en ny karriär. Bland de som söker finns Paul som älskar att fritera och revanschsugna Catarina.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 6
Jakten på Sveriges bästa amatörkock fortsätter söderut till Göteborg och Helsingborg. Juryn bjuds på imponerande rätter och bland de sökande finns en ambulanssjuksköterska, en ställningsbyggare och en skräddare som alla drömmer om en ny karriär.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 6
Juryns 40 favoriter från audition ska nu tävla vidare i slutkvalet i Gävle. De ställs inför tre tuffa utmaningar där det gäller för amatörerna att visa uppfinningsrikedom och snabbhet när ägg, sås och en svensk klassiker står på menyn.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 6
Det återstår 25 amatörkockar ställs inför en sista utmaning, att laga en valfri kycklingrätt. En uppgift många uppskattar men det gäller att inte bli för självsäker då tiden går snabbt och det är de små detaljerna som avgör.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 6
Tolv amatörkockar tar plats i köket och nu börjar tävlingen på allvar. I den första utmaningen ska de visa sig själva på en tallrik men juryn har en överraskning som kan ställa till med problem. De som inte lyckas ställs inför en elimineringstävling.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 6
Deltagarna ställs inför nya utmaningar och i den första ska de skapa en ny rätt av gårdagens rester. Kreativiteten flödar hos vissa medan andra fasar för uppgiften. De som inte lyckas övertyga juryn ställs inför elimineringstävlingen.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 6
Det är dags för lagtävling som sker på ett bryggeri där lagen ska skapa två rätter där öl ingår som smaksättare. Det lag som förlorar ställs mot varandra i en elimineringstävling, där varje ingrediens ger tidsavdrag.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 6
Deltagarna ska göra tre olika tacos. Men det är ont om tid och alla stressar in i det sista för att hinna med de avgörande detaljerna. De som inte får godkänt hamnar i elimineringen där de får varsin hemlig låda. Av innehållet ska de skapa en rätt.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 6
Det är dags för lagtävling igen och denna gång på en lyxkrog i Stockholm. Temat är vitt och deltagarna ska skapa en förrätt och en varmrätt åt ett gäng välbekanta och kräsna gäster. Det förlorande laget ställs mot varandra i en utslagstävling där de ska laga en citrondessert.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 6
Renée Voltaire, som är en pionjär inom det svenska vegetariska köket, gästar deltagarna och deras utmaning blir att laga en vegetarisk rätt. Det visar sig vara en svår uppgift och de som inte lyckas så bra ställs inför elimineringen.
11. Avsnitt 11
Avsnitt 11, Säsong 6
Markus Aujalay visar amatörkockarna hur man lagar en rätt på duva och deras utmaning är att återskapa rätten. Den som lyckas bäst får välja råvara till de tävlande i elimineringstävlingen där inälvsmat står på menyn.
12. Avsnitt 12
Avsnitt 12, Säsong 6
Juryn bjuder med deltagarna på en kulinarisk resa till Tokyo. Efter att de fått bekanta sig med de japanska smakerna är det dags för tävling där de ska skapa varsin bentolåda. De som inte lyckas övertyga juryn ställs inför elimineringen.
13. Avsnitt 13
Avsnitt 13, Säsong 6
Amatörkockarna visar upp sina egna kylskåp sedan ska de laga en favoriträtt som deras nära och kära valt. Frågan är om juryn kommer att uppskatta maten lika mycket som de anhöriga. De som inte lyckas ställs inför ett smaktest.
14. Avsnitt 14
Avsnitt 14, Säsong 6
Det är dags för amatörerna att börja skissa på sin kokbok. De ska presentera två rätter som ska fotograferas och allt måste vara perfekt då juryn bedömer både maten och kokboksidén. Den som lyckas bäst går till finalen.
15. Avsnitt 15
Avsnitt 15, Säsong 6
Det är dags för final och uppbackade av familj och vänner ska de två finalisterna göra upp om mästerkockstiteln. Utmaningen består av att skapa en trerättersmeny som består av hummer till förrätt, gös till varmrätt och tårta till dessert.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback