Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 2
Christian Hellberg besöker grisbönderna Ralf och Sabine Tebaay i Slöinge. Deras nya produkt, som är skapad på griskött, har både hetta och sötma. Det blir även en matträtt baserad på selleri, lök och öl.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 2
Christian Hellberg befinner sig i Ugglarp där han besöker bröderna och odlarna Mikael och Martin. De har tagit inspiration och råvaror till sin produkt från havet. De lagar äggkräm, rökt makrill och friterar havsalger.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 2
Christian Hellberg besöker fårfarmarna Jeanette och Kristian i Tvååker utanför Varberg. Deras produkt är en köttdetalj på lammet och till den lagar de palsternackspure, brödkrutonger och svarvinbärschutney. Christian kommer med goda råd.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 2
Det är dags för final för de tre gårdarna i Halland. Juryn med Carl-Jan Granqvist i spetsen bedömer produkterna utifrån smak och ekonomisk potential. Men även gårdens miljö och hållbarhetsarbete tas med i beräkningen.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 2
Christian Hellberg besöker tre gårdar i Östergötland och Daniel och Minire skapar en ny kalkonprodukt. Till produkten lagas det raggmunk och Christian tipsar om nya smaker på äpplen. Det blir en styckningstävling där Christians kunskaper prövas.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 2
Christian Hellberg träffar biodlarna Rickard och Malin i Ormsätter. De har skapat en ny produkt utifrån honung som ska användas främst till grillning. Rickard är väldigt säker på både produkt och maträtt men Christian har synpunkter på helheten.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 2
Christian Hellberg besöker getfarmarna Björn och Erik i Gammalkil som skapat en produkt som enligt dem själva behövs som komplement till dagens befintliga varianter. Till produkten grillas killinglår och rostas grönsaker. Men vad tycker Christian?
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 2
Det är dags för final i Östergötland och på borggården i Vadstena möts kalkonfarmarna Daniel och Minire, biodlarna Rickard och Malin och getfarmarna Björn och Erik. Frågan är vilken av de tre gårdarna som kammar hem vinsten.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 2
Tre gårdar i Blekinge tävlar mot varandra. Först ut är hönsfarmarna och äggälskarna Peter och Anna-Lena. De har utifrån lagrade pepparrotsägg skapat en ny produkt. Christian Hellberg visar hur man pocherar ägg på bästa sätt.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 2
Christian Hellberg befinner sig i Törneryd för att besöka hjortfarmarna Joacim och Christina som dammat av en succé från 80-talet. Till deras produkt har paret planerat att göra rödlöksmarmelad, picklad svamp och syltade granskott.
11. Avsnitt 11
Avsnitt 11, Säsong 2
Christian Hellberg besöker Lars och Boel i Orranäs som lämnat storstadslivet bakom sig. De har skapat en produkt från getmjölk men Boel har problem med formen på produkten. Christian rycker in och ger dem värdefulla tips för att få till allt perfekt.
12. Avsnitt 12
Avsnitt 12, Säsong 2
Det har blivit dags för final i Blekinge och det står mellan hönsfarmarna Peter och Anna-Lena, hjortfarmarna Joacim och Christine och getfarmarna Lars och Boel. Frågan är vilken av gårdarna som fått till smak, ekonomi och miljö på bästa sätt.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback