Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 10
Per Morberg får besök av sina gamla vapendragare från Sveriges mästerkock, Leif Mannerström och Markus Aujalay. De pratar minnen och lagar mat tillsammans. Det blir kokta havskräftor, stekt rådjurssadel och Pers favorit Pavlovatårta.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 10
Per ger sig ut i Trosas skärgård med fiskaren Fredrik Bäck för att försöka dra upp en gädda eller två till kvällens meny som består av fish and chips. Det serveras även kronärtskockor och fransk citronpaj.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 10
Per Morberg lagar moules marinières, halstrad råbiff och pommes allumettes. Hans fru Inese svänger ihop en chokladfondant till efterrätt.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 10
Per Morberg besöker en getfarm på den sörmländska landsbygden där han inhandlar flera produkter gjorda på getmjölk. Väl hemma i köket bjuder han på gratinerade rödbetor med gestost, klassisk kycklinggryta med curry och vattenmelon med getyoghurt.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 10
Per Morberg tillagar pasta på tre sätt. Det blir en egen variant på ravioli, pasta vongole och en pastarätt med italiensk korv.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 10
Per Morberg lagar fläsklägg med rotmos och kokar majskolvar på ett annorlunda sätt. Det blir även hemlagad glass med kokossmak.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 10
Det blir tema äpplen när Per ger sig ut för att plocka sina egna och sedan gör både äppelmos och äppelpannkaka i ugn. Han lagar även en personlig favorit, köttsoppa med grönsaker.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 10
Per Morberg visar hur enkelt det kan vara att göra hemlagad glass. Sedan köper han grönsaker och beger sig till sitt och frun Ineses smultronställe. Inese har fiskat gös så det blir grillad gösfilé med smörslungade grönsaker ute i det fria.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 10
Per Morberg gör laxmousse med hjälp av en mixer och tillreder lammstek med en variant på ugnsbakad potatis. Det blir även italienska skorpor.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 10
Per Morberg lagar en klassisk gubbröra och dillkött som tillagas enligt konstens alla regler. Till efterrätt blir det krusbärskompott.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback