1. Jag vill ha kött!
Avsnitt 1 - Jag vill ha kött!, Säsong 1
Hur ska vi klara oss utan hamburgaren? I Belgien har köttproduktionen blivit extrem och enorma kor måste kalva med kejsarsnitt. Samtidigt odlas biff i laboratorium i Nederländerna och i Kalifornien har man lyckat få vegofärs att blöda.
2. Framtidens sushi
Avsnitt 2 - Framtidens sushi, Säsong 1
Är sushin utrotningshotad? Världens fiskbestånd är i akut fara men samtidigt säljs hotade arter i stor skala på fiskmarknaden. I Kanada har en extremt snabbväxande lax för första gången godkänts som livsmedel.
3. Behöver vi djuret?
Avsnitt 3 - Behöver vi djuret?, Säsong 1
70 procent av alla fåglar på jorden är kyckling. Finns det alternativ till massproduktion och behövs egentligen själva kycklingen? I Silicon Valley är en cellbaserad kycklingnugget kanske redo för provsmakning.
4. Sorry to bug you...
Avsnitt 4 - Sorry to bug you..., Säsong 1
Sugen på gräshoppor, skalbaggar eller myror? Insekter är den perfekta, miljövänliga proteinkällan - de behöver bara ett genombrott hos världens konsumenter. I Finland odlas gräshoppor i Europas djupaste gruva.
5. Kiss blir öl och luft blir mat!
Avsnitt 5 - Kiss blir öl och luft blir mat!, Säsong 1
Är det ok att dricka öl när planeten blir allt torrare? Och vad ska vi äta när den odlingsbara marken kanske tagit slut om 60 år? Svaren kan finnas på land, i havet, i luften - eller i rymden.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback