Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 8
Per hämtar inspiration från grannlandet Danmark och lagar smörrebröd med bland annat rökt lax, handskalade räkor och knaperstekt bacon. Till efterrätt bjuder han på hemlagad glass och romindränkta russin.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 8
Per Morberg bjuder in Fares Fares, Gerhard Hoberstorfer och Andreas Kundler. Menyn består av ättiksströmming serverad på knäckebröd med öl och snaps, rimmad oxbringa med pepparrotssås och fattiga riddare på kanellängd med vispgrädde och bär.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 8
Per Morberg fiskar gädda som han ska använda till middagen. Det bjuds på franska queneller med parfait av rabarber till efterrätt. Pers gäster är musikerna Kikki Danielsson och Sulo. Som tack för maten bjuder de på både gitarrspel och sång.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 8
Per Morberg lagar mat på en vedeldad grill. På menyn står oxfilé provencale och för att få till den rätta ytan på filén använder Per en svets.Till dessert blir det en vildhallonmousse. Pers gäster är dottern Alida och svärsonen Fares Fares.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 8
Pers vänner Lars och Margit Abrahamsson, som driver en restaurang i Västindien, är på besök och de ska laga Jerk chicken, grillad kyckling med karibiska kryddor. Till kycklingen serveras en salsa på mango, ananas, papaya och chili.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 8
Per lagar mat i utomhusköket på torpet till sin familj. På menyn står piggvar som han steker och serverar med en murkelsås. Förrätten består av en räksoppa med armagnac och till efterrätt blir det fruktsallad med ett stänk champagne.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 8
Per gör en skärgårdskryssning med Jesper Taube. De lagar till en festmåltid i skeppsköket. Det blir lerpottasill, matjesill och ångbåtsbiff med en sky, stekt lök och potatis. Till efterrätt blir det punschtiramisu enligt ett recept från Evert Taube.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 8
Per Morberg får besök av Leif Mannerström och hans hustru Lilian. De lagar skaldjursburgare á la Carl XVI Gustaf och rådjursfilé med gräddstuvad spetskål och tryffel. Till efterrätt lagar de äppelkaka med nötter och en vaniljmättad sabayon.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 8
Per Morberg lagar en festmåltid. På menyn står gravad rådjursfilé med kantareller till förrätt och stuvad lake med pressad potatis till huvudrätt. Till efterrätt blir det glace au four, vaniljglass mixad med sockerkaka, färska bär och maräng.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 8
Per och hans Inese ger sig ut i skogen för att plocka karljohan till en svampcarpaccio med lövtunna skivor svamp, ruccola, strimlad parmesan och några stänk citron. Det blir pasta vongole, pasta med musslor och citronsorbet med vodka.
11. Avsnitt 11
Avsnitt 11, Säsong 8
Per lagar husmanskost och bjuder in Martin Timell till Tullgarn. Det blir rökt strömming med gubbröra som serveras på en bit mörk kavring. Huvudrätten är ett riktigt långkok, fläsklägg med rotmos. Per serverar också plättar med vispgrädde och bär.
12. Avsnitt 12
Avsnitt 12, Säsong 8
Per Morberg får besök av Henrik Schyffert och Erik Haag. Per serverar nykokta rödbetor tillsammans med parmesan och pinjenötter som förrätt och torskrygg som huvudrätt. Som avslutning gör Per sin variant av den klassiska efterrätten banana split.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback