Upphovsland: Sverige
En svensk klassiker. Lika given som sillen på midsommar.
1. Smögen - måndag
Avsnitt 1 - Smögen - måndag, Säsong 26
Säsongsstart. Halv åtta hos mig är på Smögen och först ut att laga mat är egenföretagaren Simone. Hon bjuder på gratinerad kungskrabba med citron- och vitlökssmör, surdegsbröd och en salsa. Till varmrätt blir det grillad marulk med sommarprimörer.
2. Smögen - tisdag
Avsnitt 2 - Smögen - tisdag, Säsong 26
Veckan fortsätter hemma hos butikschefen Hampus. Han är inte bara expert på att fronta matvaror, han frontar även en spännande meny. Vad sägs om grillad hälleflundra med jordärtskockspuré, vitvinssås, grillade haricot verts och citronsparris?
3. Smögen - onsdag
Avsnitt 3 - Smögen - onsdag, Säsong 26
Lill-lördagen spenderas hemma hos prästen Maria. Som en skänk från ovan bjuder hon på en gudomlig meny. Till förrätt blir det gratinerade blåmusslor med ramslöksmajonnäs, tångchips och rostat bröd. Till efterrätt serveras rabarberpannacotta.
4. Smögen - torsdag
Avsnitt 4 - Smögen - torsdag, Säsong 26
Det är final på Smögen och dagen ska avgöras hemma hos Lars. Till vardags säljer han elkomponenter och denna kväll har han förberett en elektrisk meny. Det bjuds på hummerfylld rödtungafilé med smörslungad färskpotatis följt av gin och tonic-sorbet.
5. Stockholm - måndag
Avsnitt 5 - Stockholm - måndag, Säsong 26
Dags för en vecka i Stockholm och först ut är mammalediga injektionsbehandlaren Claudia. Till förrätt serverar hon soyamarinerad lax med wasabikräm och friterat tunnbröd och till varmrätt blir det klassisk entrecote med vitlöksfrästa haricoverts.
6. Stockholm - tisdag
Avsnitt 6 - Stockholm - tisdag, Säsong 26
Veckan fortsätter hos marknadschefen Axel som älskar att umgås med sina vänner och resa runt jorden. Med sin meny inspirerad från Sydamerika bjuder han bland annat på på Ceviche de Aji Amarillo till förrätt och Dulce de leche-glass till efterrätt.
7. Stockholm - onsdag
Avsnitt 7 - Stockholm - onsdag, Säsong 26
Nu följer vi med hem till journalisten Eva. Hon älskar att göra research inför kommande intervjuer och sysslar även med dekorationsmålning på sin fritid. Till förrätt serverar Eva pilgrimsmusslor med blomkålspure, toppad med pancetta och kaprissmör.
8. Stockholm - torsdag
Avsnitt 8 - Stockholm - torsdag, Säsong 26
Det är final och vi beger oss ut till Gustavsberg och pensionären Erik. Han älskar att fotografera fåglar med sina många objektiv. Eriks bjuder på kantarellsoppa toppad med rostade hasselnötter till förrätt och mandelmusslor till efterrätt.
9. Göteborg - måndag
Avsnitt 9 - Göteborg - måndag, Säsong 26
Varmt välkomna till det glittrande Göteborg. Vi inleder veckan hos storfiskaren Rebin. Han visar oss var man får bästa bottennappet, eller var det makrill? Vi får även ta del av en kurdisk meny i form av meze till förrätt och baklava till efterrätt.
10. Göteborg - tisdag
Avsnitt 10 - Göteborg - tisdag, Säsong 26
Tisdagens värd är cabriolet-älskaren och modelejonet Irén, som har många färgstarka kläder i sin garderob. Nu återstår det att se ifall hennes meny är lika färgstark. Till varmrätt serveras torskrygg och till efterrätt blir det chokladfondant.
11. Göteborg - onsdag
Avsnitt 11 - Göteborg - onsdag, Säsong 26
Onsdagens trerättersmeny står rörläggaren Tobias för. Han visar oss sin enorma altan, sitt röriga uthus och en otroligt spännande meny. Till förrätt serverar han friterad tryffelburrata och till efterrätt blir det jordgubbsmascarpone.
12. Göteborg - torsdag
Avsnitt 12 - Göteborg - torsdag, Säsong 26
Final i Göteborg och veckans sista värd är fritidsledaren Linda. Hon visar oss hur en vardag ser ut i en tävlingsinriktad familj och tar oss med på en tur med husbilen. Till varmrätt bjuder Linda på torskrygg och till efterrätt blir det rabarberpaj.
13. Lidköping - måndag
Avsnitt 13 - Lidköping - måndag, Säsong 26
Lidköpingsveckan inleds med ett kallbad hos Henrik, som jobbar med data. Han är lite av en lokalpatriot och passar på att ge oss en guidad tur av staden. Henrik bjuder på gratinerad svartrot följt av oxrullader med grönmögelost och potatisgratäng.
14. Lidköping - tisdag
Avsnitt 14 - Lidköping - tisdag, Säsong 26
Tisdagens värd är barnskötaren Susanne, som flyttat från Danmark till Lidköping för kärlekens skull. Hon bjuder på en dansk meny. Till varmrätt serveras rosastekt ankbröst med apelsinsås och efterrätten är lika röd och vit som Dannebrogen.
15. Lidköping - onsdag
Avsnitt 15 - Lidköping - onsdag, Säsong 26
Onsdagsvärd är nagelskulptören Annette, som bor i sitt alldeles egenkonstruerade Bäverly Hills. Här blir det bäverhojt såväl som torskrygg med bacon och middagen avslutas med en pannacotta med karamelliserade nötter.
16. Lidköping - torsdag
Avsnitt 16 - Lidköping - torsdag, Säsong 26
Dags för final i Lidköping och pensionären Bengt står som värd. Det blir hett i garaget när han tar fram svetsen och börjar skapa konst av hästskor. Till varmrätt bjuds det på kängurufilé med hasselbackspotatis och till efterrätt key lime pie.
17. Stockholm - måndag
Avsnitt 17 - Stockholm - måndag, Säsong 26
Vi befinner oss i Stockholm och veckans första värd är båt-entreprenören, Victor. Han är en mångsysslare som både bjuder upp till salsa och lagar en spännande meny. Vad sägs exempelvis om heta räkor på egenbakat bröd till förrätt?
18. Stockholm - tisdag
Avsnitt 18 - Stockholm - tisdag, Säsong 26
Veckan i Stockholm fortsätter hos marknadsansvariga Mimmi. Hon tar med oss på en tur i sin båt runt Pålsundet och Reimersholme. Mimmi presenterar en fräsch och helvegetarisk meny, där det bland annat bjuds på Thaicos med alg- och plantbaserad färs.
19. Stockholm - onsdag
Avsnitt 19 - Stockholm - onsdag, Säsong 26
Onsdagen spenderar vi hemma hos barnskötaren och bartendern Michael, vars fäbless för utomhusträning och dödskallar inte går att ta miste på. Det bjuds på härliga maträtter, som vit sparris med hollandaisesås och marconamandlar.
20. Stockholm - torsdag
Avsnitt 20 - Stockholm - torsdag, Säsong 26
Det är final och vi beger oss till Saltsjöbaden. Veckans sista värd är säljaren Maria, som älskar att besöka Saltisbadet tillsammans med maken Arne. Menyn består av smarriga rätter som exempelvis lammracks med fondantpotatis och sauce verte.
21. Sollefteå - måndag
Avsnitt 21 - Sollefteå - måndag, Säsong 26
Välkommen till Sollefteå, där veckans första "Halv åtta" inleds hos brevbäraren Stefan. Trerättersmenyn levereras till gästerna likt ett brev på posten. Till förrätt serveras gratinerad västerbottentoast, därefter bjuds det på helstekt fläskfilé.
22. Sollefteå - tisdag
Avsnitt 22 - Sollefteå - tisdag, Säsong 26
Vi fortsätter hemma hos jägaren Matilda, som visar upp sitt favoritbyte. Men framför allt ska hon bjuda på en tjädra spännande meny. På menyn finner vi gräddkokt tjäder och till efterrätt blir det spetsig vaniljpannacotta.
23. Sollefteå - onsdag
Avsnitt 23 - Sollefteå - onsdag, Säsong 26
Nu hälsar vi på hos den mångsidiga gymnasieläraren Helene. Det bränner till när militärkläderna åker fram och vi ser vad Helenes bataljon presenterar för meny. Till förrätt blir det Gahkku och till varmrätt rubbad ryggbiff med två sorters stomp.
24. Sollefteå - torsdag
Avsnitt 24 - Sollefteå - torsdag, Säsong 26
Det vankas final i Sollefteå och vi har äran att besöka hotelldirektören Björn. Han gillar långa promenader med sina hundar, flådig inredning och att laga mat med tema. Denna kväll går menyn i flygbolagens tecken.
25. Boden - måndag
Avsnitt 25 - Boden - måndag, Säsong 26
Veckan i Boden inleds hos städchefen Karin. Som chef så får Karin tio av tio av sina kollegor. Om hennes matlagning får lika höga poäng återstår att se. Till förrätt bjuds det på renstekstoast följt av oxfilé med vitlök- och västerbottenspotatis.
26. Boden - tisdag
Avsnitt 26 - Boden - tisdag, Säsong 26
Säljaren Jesper ger oss värdefulla tips på hur man trillar i backen när man åker bräda och spelar ett och annat ackord på ett av sina dragspel. Menyn består bland annat av dovhjortsinnanlår och potatispuré och mandelkaka med brynt smör.
27. Boden - onsdag
Avsnitt 27 - Boden - onsdag, Säsong 26
Onsdagens värd är frilansfotografen Petra, som visar varför man behöver mer än ett vardagsrum i sitt hem. Petra behöver dock bara ett kök när hon tillagar kvällens meny. Till förrätt bjuds det på carpaccio och till efterrätt blir det créme brulée.
28. Boden - torsdag
Avsnitt 28 - Boden - torsdag, Säsong 26
Veckans sista värd är el-entreprenören Anders, som inte bara visar upp sin enorma samling med ryggsäckar, utan också en förträfflig meny. Till förrätt serveras passande nog en norrskenssoppa och till varmrätt blir det helstekt renfilé.
29. Filipstad - måndag
Avsnitt 29 - Filipstad - måndag, Säsong 26
Vi inleder veckan i Filipstad hos kompetensutvecklaren Annalena, som visar att hon är allt annat än inkompetent när det kommer till matlagning. Det serveras bland annat soppa på skogens guld till förrätt och till varmrätt blir det vildsvin.
30. Filipstad - tisdag
Avsnitt 30 - Filipstad - tisdag, Säsong 26
Veckans andra värd är studenten och solstrålen Silmar, som kanske har Filipstads största skosamling. Silmar bjuder på både filippinska- och amerikanska smaker. Vad sägs om Lumpiang Shanghai till förrätt och mangofloat till efterrätt?
31. Filipstad - onsdag
Avsnitt 31 - Filipstad - onsdag, Säsong 26
Gymnasieläraren och trollkarlen Eric visar oss sina hemkunskapsfärdigheter samt stoltserar med sin osynliga hembetjänt. Det bjuds på sofistikerade maträtter, såsom anka till varmrätt och lakrits pannacotta till efterrätt.
32. Filipstad - torsdag
Avsnitt 32 - Filipstad - torsdag, Säsong 26
Säsongsavslutning. På finaldagen bär det av till Molkom och vi besöker konsulten och jägaren av den mytomspunna bäverkon, Stefan. Säsongens sista trerätters består av krämig kräftsoppa till förrätt och till varmrätt bjuds det på panerad gösfilé.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback