1. Lund
Avsnitt 1 - Lund, Säsong 1
Tareq reser till den tusenåriga staden Lund, där besöker han närliggande öar och träffar entreprenörer som tillverkar lokalt producerade varor i Landskrona och Ven. Tareq lagar även hjortstek med kantareller, varm rödbetssallad och prinsesstårta.
2. Bornholm, Denmark
Avsnitt 2 - Bornholm, Denmark, Säsong 1
Tareq tar färjan till Bornholm, en dansk ö som historiskt sett har varit med om mycket. Öborna är självförsörjande och stolta, och produkter som görs på ön säljs både lokalt och internationellt.
3. Jokkmokk, Sweden
Avsnitt 3 - Jokkmokk, Sweden, Säsong 1
Tareq utforskar landskapet kring Jokkmokk, en stad som präglas av samiska traditioner. Samerna anpassar sig till det som jorden tillhandahåller dem vilket betyder att maten de äter är lika extrem som vädret.
4. Bergen
Avsnitt 4 - Bergen, Säsong 1
Tareq besöker den tusenåriga staden Bergen för att ta reda på mer om maten i västra Norge.
5. Malmö, Sweden
Avsnitt 5 - Malmö, Sweden, Säsong 1
Tareq är i sin hemstad Malmö där matkulturen är inspirerad av traditionella fisk- och skaldjursrätter, samt av Malmös stora invandrarbefolkning.
6. Helsinki
Avsnitt 6 - Helsinki, Säsong 1
Tareq tar en höstresa till Finlands södra kust. Han stannar till i Helsingfors för att se hur dess matkultur håller på att upptäckas av resten av världen.
7. Kiruna
Avsnitt 7 - Kiruna, Säsong 1
Tareq anländer till Kiruna, 200 km norr om norra polcirkeln. Trots att det kan bli så kallt som -30 grader Celsius blir lokalbefolkningen inte avskräckt från att sporta och förbereda mat utomhus.
8. Åland
Avsnitt 8 - Åland, Säsong 1
Tareq åker till Åland, en grupp på 6700 öar mellan Sverige och Finland. Många olika sorters fisk- och skaldjur, spannmål och frukt frodas på ön och Tareq förbereder recept som speglar Ålands unika matkultur.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback