1. Cereal
Avsnitt 1 - Cereal, Säsong 2
Vi kikar närmare på en huvudingrediens i dagens viktigaste mål: turen har kommit till frukostflingornas historia. Gregg besöker Europas största flingproducent, medan Cherry tar reda på vad som händer med kroppen om man struntar i att äta frukost.
2. Crisps
Avsnitt 2 - Crisps, Säsong 2
Friterad potatis älskas av många, men kanske är favoriten den allra krispigaste formen. Gregg tar oss med till världens störta chipsfabrik och Cherry tar reda på hemligheten bakom perfekta chips. Dessutom undersöker historikern Ruth vem som egentligen uppfann chipsen.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 2
Britterna älskar baked beans, varje hushåll äter i snitt 10 burkar bönor i sås per vecka. Gregg avslöjar bönornas hemligheter i världens största baked beans-fabrik, Cherry besöker en labbundersökning av en 45 år gammal konserv, går den att äta idag?
4. Bicycles
Avsnitt 4 - Bicycles, Säsong 2
Vi beger oss bortom matfabrikerna för att lära mer om cykeltillverkning och cykelns bakgrund. Historikern Ruth Goodman visar hur cykeln var ett verktyg i suffragetternas kamp, medan Gregg besöker en cykelfabrik och Cherry får tips från cykelproffs.
5. Sweets
Avsnitt 5 - Sweets, Säsong 2
För Gregg kan fabriken som skapar godishjärtan visa sig vara den mest romantiska av arbetsplatser. Cherry lär sig att komma på nya godissorter är riktigt svårt, historikern Ruth visar oss att sötsakernas historia knappast är rakt igenom god.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 2
Gregg lär sig mer om hemligheterna bakom skotillverkning på industriell skala. Cherry får prova på att designa sina egna skor, och programmets historiker tittar närmare på skornas historiska utveckling.
Gregg Wallace puts his troubles behind him with the chocolate makers.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback