Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 14
Fyra Ystadbor ska bjuda varandra på middag och först ut är grillmästaren Tor. Han bjuder på örtgrillad havskräfta som serveras med chili- och limeaioli, rubbad flankstek med lättrökt potatissallad och till efterrätt blir det lavendelglass.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 14
Vårdbiträdet Ann serverar fördrinken i sin husbil. Hon bjuder gästerna på cheesecake med lax på ruccolabädd, colabräserat kalkonbröst som serveras med ugnsbakade rotsaker och äppelgelé. Till efterrätt blir det äppelkaka.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 14
Den tredje middagen i Ystad hålls hemma hos rektorn Eskil. Han bjuder gästerna på najadlax med asiatisk touch, helgrillad oxfilé med bourbonsås som serveras med helstekt potatis. Till dessert blir det på fläderblomsglass med maräng och säsongens bär.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 14
Finalen i Ystad hålls hemma hos Pia. Hon serverar hummerfylld förrätt med sallad på edamamebönor, wienerschnitzel som serveras med rostad potatis och persiljesås. Till efterrätt blir det Farbror Hasses Kiviksäpple med kardemummagrädde och bär.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 14
Denna vecka ska fyra stockholmare bjuda varandra på middag och först ut är Emma. Hennes meny består av sallad med färska svenska kräftor, viltstek på dovhjort med potatiskaka och haricots vert. Till dessert blir det hallon med råkräm och chokladdröm.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 14
Den andra värden i Stockholm är snickaren Simon. Han bjuder på en koreansk meny som består av halstrad laxsashimi, koreansk bulgogi som serveras med dumplings, gurksallad och ris. Till efterrätt blir det en pannacotta med inslag från Asien.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 14
Tredje värden i Stockholm är Magnus. Hans meny består av små burgare från havet, stekt torsk med grönsallad och rödbetor. Som avslutning på måltiden blir det hallonsorbet med choklad.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 14
Finalen i Stockholm hålls hemma hos pensionären Anita. Hon bjuder på råraka med löjrom och rödlök, franskinspirerad fiskgryta och till dessert biskvikross med hallon och konjak. Efter måltiden avslöjas vem som kammar hem vinsten.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 14
Först ut att bjuda på middag i Älmhult är Isak. Han bjuder på tomatsoppa, laxburgare med palsternackssticks som serveras med mangosalsa, aioli och guacamole. Till dessert bjuds det på rosvattenmarinerade persikor och hallonricotta.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 14
Andra värden i Älmhult är Jayasree. Hon bjuder på grönsakssamosa med chutney, currykyckling med kikärtsgryta som serveras med ris, ärter, raita och sallad. Till efterrätt blir det pannacotta med mangosås.
11. Avsnitt 11
Avsnitt 11, Säsong 14
Mångsysslaren Eddie bjuder gästerna på höstsoppa på nyskördad broccoli, långkok på nyskjuten Hällebergskonung som serveras med rösti, lingon och saltgurka. Till dessert serveras det infryst äggula med vispgrädde.
12. Avsnitt 12
Avsnitt 12, Säsong 14
Finalen i Älmhult hålls hemma hos Katrin. Hon bjuder på en nubbesallad i tunnbrödsskål, laxlasagne med timjan och babyspenat och till dessert blir det chokladkaka toppad med chokladmynta. Sedan är det dags att avslöja vem som kammat hem vinsten.
13. Avsnitt 13
Avsnitt 13, Säsong 14
Fyra Borlängebor ska bjuda varandra på middag och först ut är Gunilla. Hon bjuder gästerna på skogens guld, porterstek på lingonbädd med höstens primörer och till dessert blir det en bärig mandelsurprise med vaniljgrädde.
14. Avsnitt 14
Avsnitt 14, Säsong 14
Den andra värden i Borlänge är prästen Mattias. Han bjuder på sparrissoppa, herdens långkok som serveras med ris och prästgårdsgelé och till efterrätt blir det frukt med mandelgrädde.
15. Avsnitt 15
Avsnitt 15, Säsong 14
Tredje värden i Borlänge är My. Hon bjuder på gratinerad chèvre med honung, västerbottensabborre med risotto och som avslutning på måltiden blir det lemoncurd med kanderade nötter och granatäpple.
16. Avsnitt 16
Avsnitt 16, Säsong 14
Finalen i Borlänge hålls hemma hos konstnären Anders. Hans meny går i konstens tecken och bland annat bjuds det på trattkantarellsoppa. Efter middagen är det dags att avslöja vem som kammar hem vinsten.
17. Avsnitt 17
Avsnitt 17, Säsong 14
Denna vecka ska fyra par laga middag tillsammans och först ut är Tomas och Micke. De bjuder på parmesankorg med champagnerisotto, halstrad pilgrimsmussla och citrussallad, sjötunga Walewska och till dessert blir det lakritssemifreddo.
18. Avsnitt 18
Avsnitt 18, Säsong 14
Andra paret ut är hårdrockarna Liv och Jimmy. Deras meny består av räksoppa med sting, auberginegratäng med squash- och halloumibiffar och till efterrätt blir det peanutbuttercups med semifreddo och bärsås.
19. Avsnitt 19
Avsnitt 19, Säsong 14
Det tredje paret att bjuda på middag är Olivia och David. De bjuder på ceviche på lax, helstekt biff med svamp och lingonchutney som serveras med mandelpotatis- och palsternackspuré. Som avslutning på måltiden serverar de söta frukter med sting.
20. Avsnitt 20
Avsnitt 20, Säsong 14
Sista paret ut att bjuda på middag är Pippi och Calle. De bjuder på kronärtskockor med tre sorters smör, sydfransk fiskgryta med smak av apelsin och fänkål och till dessert blir det rabarberglass med maräng och hallon.
21. Avsnitt 21
Avsnitt 21, Säsong 14
Först ut i Sveg är potatisbonden Pärra vars meny består av mycket potatis. Han bjuder på mandelpotatishalvor, potatisterrin med hängmörat nötkött och till efterrätt potatistryffel med stänk av potatisbrännvin.
22. Avsnitt 22
Avsnitt 22, Säsong 14
Andra värden i Sveg är pensionären Yvonne. Hon bjuder på rökt rödingröra med friterat tunnbröd, älgpanna och till efterrätt lingonparfait.
23. Avsnitt 23
Avsnitt 23, Säsong 14
Tredje värden i Sveg är storfiskaren Martin. Hans meny består av krämig fjällturssoppa, stekhällswok med kunglig glans och som avslutning på måltiden serverar han sötsyrlig chokladkolapaj med lingon som serveras med grädde.
24. Avsnitt 24
Avsnitt 24, Säsong 14
Finalen i Sveg hålls hemma hos den nyblivna gårdsägaren Madelene som bjuder på gratinerad chèvre på gulbeta med torkat renkött, oxfilé med ugnsvarma kålrötter och till dessert blir det knäckig äppelpaj. Efter måltiden avslöjas vinnaren.
25. Avsnitt 25
Avsnitt 25, Säsong 14
Martin i Säffle bjuder på schalottenlökspaj med citroncréme och lakritsvinägrett, kycklingbröst med ädelost- och rosépepparsås som serveras med friterade potatistorn och till dessert blir det chokladtryffel.
26. Avsnitt 26
Avsnitt 26, Säsong 14
Andra värden i Säffle är Luz. Hon serverar gästerna kycklingsoppa med vitlök och färska kryddor, stekt kyckling med smak av apelsin och ris och grönsaker. Som avslutning på måltiden blir det kokoskaka med färskostglasyr i passionsfruktssås.
27. Avsnitt 27
Avsnitt 27, Säsong 14
Tredje värden i Säffle är Anna. Hon bjuder på en meny som innehåller räksallad med limedressing och vitlöksbröd, ugnsstekt fläskfilé med lingonsås och potatisbakelse och till dessert blir det snöägg med jordgubbsås och fruktsallad.
28. Avsnitt 28
Avsnitt 28, Säsong 14
Finalen i Säffle hålls hemma hos Tobias. Han bjuder på tomatsoppa toppad med knaperstekt bacon, ädelost och basilika, smörstekt gös på en spegel av räksås som serveras med pepparotspommesduchesse och till dessert calvadosflamberade äpplen.
29. Avsnitt 29
Avsnitt 29, Säsong 14
Denna vecka ska fyra personer bjuda på varandra på middagar som inte innehåller kött och först ut är läraren Michelle. Hon bjuder på jordärtskockssoppa med kastanjer, zucchinipasta med solrospesto och Créme brûlée med lakritsmak till efterrätt.
30. Avsnitt 30
Avsnitt 30, Säsong 14
Den andra värden att bjuda på en köttfri meny är brandmannen Andreas. Han bjuder på halloumi med rotfruktssallad, fooled pork med mexikanska tillbehör och till dessert blir det mormor Melidas kardemummakakor med glass.
31. Avsnitt 31
Avsnitt 31, Säsong 14
Yogainstruktören Natalias köttfria meny består av zucchinisallad med limevinägrett, tacoknyten med äggplanta och kikärtssallad med mangodressing. Till efterrätt blir det raw cashewcheesecake och raw brownie.
32. Avsnitt 32
Avsnitt 32, Säsong 14
Finalen på den köttfria veckan hålls hemma hos Gustav. Han bjuder på skogssvampsoppa, gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis och till efterrätt blir det lingonparfait. Efter måltiden avslöjas veckans vinnare.
33. Avsnitt 33
Avsnitt 33, Säsong 14
Först ut bland göteborgarna är porträttfotografen Jonas. Han bjuder på en peruansk meny som består av ceviche på lax och löjrom, pollo satado med smak av koriander och tomat och till efterrätt blir det cherimoyaparfait med knäckiga pepparkakor.
34. Avsnitt 34
Avsnitt 34, Säsong 14
Den andra värden i Göteborg är Ann. Hon bjuder gästerna på tantröra på pumpernickel, ankbröst som serveras med kantraller och granatäppelsås och till efterrätt blir det skånsk eblakaka med vaniljsås.
35. Avsnitt 35
Avsnitt 35, Säsong 14
Tredje värden ut i Göteborg är Marcus. Han bjuder på avokadotartar med löjrom, gurka och rostade pinjenötter, portermarinerad hjortstek med svamprisotto och till efterrätt crema catalana.
36. Avsnitt 36
Avsnitt 36, Säsong 14
Det är dags för finalen i Göteborg som hålls hemma hos Alina. Hon bjuder på gammaldags blinier, en rysk köttgryta som serveras med bovete och slutligen rysk honungs- och valnötstårta. Efter måltiden avslöjas vem som kammar hem veckans vinst.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback