1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 3
Fyra av kockarna visar sina talanger i köket genom att binda upp kyckling och sedan koka kycklinglever i grädd- och madeirasås. Michel lagar en klassisk gratäng med exotiska grönsaker och märg och ber deltagarna att återskapa rätten på 60 minuter.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 3
Fyra deltagare visar sina talanger i köket genom att tillaga skogssvamp, medan fyra andra filear och tillagar färska sardiner. En deltagare från varje grupp kommer att skickas hem, och de återstående kockarna står inför ännu en hård utmaning.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 3
Det är kvartsfinal och sex av deltagarna måste hitta på sina egna recept för att imponera på Michel och Gregg. Efter den första omgången skickas två av kockarna hem, och de återstående deltagarna tillagar två rätter till flera hårda matkritiker.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 3
Kockarna trimmar och skivar rökt lax, och gör sedan i ordning en läcker laxmousse. Efter denna utmaning skickas en av dem hem. Michel tillagar ett klassiskt recept: anka med körsbär. Sedan måste de kvarvarande kockarna återskapa rätten på 60 minuter.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 3
Deltagarna måste tillaga två olika sorters pasta med sås. De måste sedan tillreda svartrot på korrekt sätt, för att därefter skapa en perfekt hollandaisesås. Michel tillagar ett klassiskt recept: saumon a' l'oseille.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 3
Det är kvartsfinal och de sex kockarna måste visa Michel och Gregg vad de kan, genom att tillaga mat efter sina egna recept. Sedan skickas en av dem hem. De fyra återstående kockarna måste tillaga två rätter till Storbritanniens hårdaste matkritiker.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 3
Fyra av deltagarna måste visa att de kan genom att trimma och tillaga lammracks till perfektion. Michel tillagar en klassisk musselsoppa med panerade musslor, purjolök och morötter. Därefter måste kockarna återskapa receptet på endast 60 minuter.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 3
Fyra av kockarna tillagar pilgrimmsmusslor med beurre blanc. Sedan får deltagarna i uppdrag att göra en souffle med kolasås. Michel tillagar en klassisk dessert som kockarna sedan måste återskapa på endast 60 minuter.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 3
Michel Roux och Gregg Wallace är på jakt efter nästa unga mästerkock.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 3
De fyra kvarvarande kockarna ska laga fänkålsfylld havsabborre och italienska maränger med fruktkompott.
11. Avsnitt 11
Avsnitt 11, Säsong 3
De kvarvarande åtta kockarna får välja mellan att laga en Sanktpersfisk eller en steak tartare.
12. Avsnitt 12
Avsnitt 12, Säsong 3
Det är kvartsfinal och de sex vinnande kockarna från denna veckas utmaningar måste visa Michel och Gregg vad de kan, genom att tillaga mat efter sina egna recept. Efter detta uppdrag skickas en av dem hem.
13. Avsnitt 13
Avsnitt 13, Säsong 3
Det är semifinal och de åtta vinnande kockarna från kvartsfinalerna måste visa Michel och Gregg vad de kan. De tillagar den rätt de tycker bäst representerar deras matlagningskonst.
14. Avsnitt 14
Avsnitt 14, Säsong 3
Två av kockarna måste laga lunch enligt köksmästare Tom Kitchins recept, och de har endast två timmar på sig. Därefter får de i uppdrag att återskapa receptet så att Tom själv kan bedöma.
15. Avsnitt 15
Avsnitt 15, Säsong 3
Två av de återstående kockarna lagar lunch på The Ledbury, en restaurang som har en stjärna i Guide Michelin. De lär sig att bemästra kocken Brett Grahams recept och serverar dessa maträtter till hans kunder.
16. Avsnitt 16
Avsnitt 16, Säsong 3
Kockarna beger sig till The Langham Hotel i London.
17. Avsnitt 17
Avsnitt 17, Säsong 3
De tre finalisterna återvänder till högkvarteret en sista gång, och lagar en sista trerätters måltid till Michel och Gregg. En av de kockarna kommer att koras till årets vinnare.
...tonight’s treat for Gregg Wallace? Caviar – and ice cream.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback