Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 1
Per Morberg förklarar varför han tycker att man ska tillaga en kalvfond och visar att vatten inte alltid måste komma från kranen. Han hämtar ingredienserna från sin trädgård. Den här gången bjuder Per på sjömansbiff, sparrissoppa och chokladbollar.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 1
Den här gången besöker Per en ostfabrik som ligger ute i Sörmlands skogar. Han får lära sig att ysta ost och får med sig några ostar till picknicken. Uppe på en höjd med vacker utsikt vid Tullgarns slott bjuder Per på grillade lammracks och gazpacho.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 1
Den här gången tillagar Per piggvar på ett enkelt sätt. Skirat smör och riven pepparrot är självklara tillbehör. Till förrätt gör han sparrissoppa i hushållsmixern och till efterrätt blir det rabarberkräm gjord på rabarber från den egna trädgården.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 1
Per handlar majskyckling och tillbehör i Östermalmshallen i Stockholm. Hemma styckar han kycklingen och drar igång matlagningen. Ölbryggaren Johan Spendrup förklarar hur öl ska drickas och hans fru Lani hjälper Per med att laga indiska pannkakor.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 1
Per Morberg ska laga boeuf bourguignon och i affären träffar han sin gamla vän, vinexperten Bengt Frithiofson, som tipsar om passande dryck till maten. Ingredienser till efterrätten hittar Per i trädgården och han bjuder på fruktsallad med bär.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 1
Per Morberg besöker antroposoferna utanför Järna i Sörmland. På menyn står halstrad råbiff med pommes frites. Dessutom får han hjälp av sin dotter och hennes kompis att göra glass.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 1
Per lagar hemlagad pasta med pesto. När han går ut för att handla ingredienser stöter han på sin gamla vän Tommy Körberg som bjuds in på middag till ett senare program i serien. Väl hemma förbereder Per en romantisk middag med sin fru Inez.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 1
Den här gången bjuder Per Morberg på biff med hemgjord bearnaisesås och potatiskaka, samt svartvinbärssorbet. Han åker också till granngården Fastmyra och köper kravmärkt kött och ute i sommarvärmen hämtar han grönsaker från trädgården.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 1
Per beger sig ut i skogen där han ger tips när det gäller svampplockning. Svampen som han hittar använder han vid tillagningen av det vildsvin som blir dagens middag. Som avslutning på måltiden i Asterix och Obelix-anda bjuder Per på inkokta päron.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 1
Per förbereder kvällens fest. Denna gång lagar han smörstekt gös med kantareller och en gräddig vitvinssås. Till efterrätt blir det äppelpaj. När gästerna anländer bjuder han på champagne och tilltugg med löjrom.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback