Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 2
Per Morberg bjuder vännerna och kollegorna Jonas Malmsjö, Jonas Inde och Anders Ekborg på lunch. Det blir knäckebröd bakat efter gammalt recept, gubbröra och stekt, rimmat fläsk med löksås. Dessutom visar Per hur man kan göra snapsen godare.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 2
Per Morberg lagar ärtsoppa från grunden, av ärtor som han har lagt i blöt över natten. Efter soppan serveras pannkakor. Per bjuder också på grillad entrecôte med grönsaksknyten och rödkålssmör. Därefter beger han sig ut på utflykt med häst och vagn.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 2
Per Morberg och hans fru Inese firar att de tillsammans fyller 100 år. Till festen tillagar Per toast skagen à la Tore Wretman, grillar lamm och vildsvin, och till efterrätt blir det marängswiss och hemgjord glass som barnen hjälper till att göra.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 2
Den här gången bjuder Per Morberg på helt hemlagade hamburgare. Han bakar brödet, maler köttet och gör en coleslaw. Därefter blir det äpplen i ugn som serveras med vaniljsås. Dessutom tar han en båttur med dottern Astrid.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 2
Per Mobergs fru Inese har bjudit in några tjejkompisar, bland andra Lia Boysen, till lunch och spa. Per står för maten och tar fram sin köttkvarn för att göra örtkorv, vilket han visar inte är så svårt som man kan tro. Därefter gör han en tiramisu.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 2
Per Morberg lagar soppa gjord på högrev och rotfrukter. Till efterrätt bakar han en blåpärspaj. Alltsammans packas ned och tas med när han och hans familj beger sig ut på en utflykt till en utflyktsplats med utsikt över Trosas skärgård.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 2
Pers kompis Claes kommer förbi med en kronhjort som de gör i ordning i garaget. Kronhjort har enligt Claes det bästa köttet av alla skogens djur. Köttet från kronhjorten serveras med murkelsås och till efterrätt bjuder Per på citronfromage.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 2
Per Morberg ger sig ut på en båtfärd i Trosa skärgård med sin gode vän Jocke med uppdrag att fiska. Den fångade torsken tillagas med äggsås och sedan tar de itu med desserten, lingonkokta päron. De har satt upp ett temporärt kök på verandan.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 2
Per åker till den lokale biodlaren och köper honung. Hemma igen förbereder han revbensspjäll och sätter in i ugnen. I trädgården plockar han äpplen till en chutneysås. Till de honungsglaserade revbensspjällen serverar Per klyftpotatis och äppelmust.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 2
Per är på Hötorget i Stockholm och handlar mat. Det blir en lantpaté som han gör av bland annat kronhjort och kycklinglever. Kronärtskockshjärtan förvandlas till en smakfull gratäng som serveras med grillad paprika, svampkompott och cumberlandsås.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback