Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 4
Hemma på Tullgarn steker Per upp strömming och serverar med hemlagat potatismos. Till förrätt blir det en sallad inspirerad från ön Capri med mozzarella, kronärtskocka och paprika. Per gör en annorlunda dessert på gammalt vis i form av klappgröt.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 4
Per Morberg lagar husmanskost. Med familjens hjälp lagas isterband och stuvad potatis. Till efterrätt blir det svartvinärspaj. Familjen får även en middagsgäst, vinexperten Bengt Frithiofsson.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 4
Per Morberg åker till Gotland och besöker ett bryggeri där han lär sig hur man gör öl. Han lagar sedan till en måltid på strandkanten bestående av laxtartar med löjrom, lammbringa och den gotländska specialiteten saffranspannkaka med salmbärssylt.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 4
Per Morberg ska laga oxsvanssoppa och till det behövs ett gott bröd. Han vill baka det perfekta brödet och skaffar dinkelmjöl som ger ett luftigt bröd. Förrätten blir en räkcocktail och till efterrätt blir det hemmagjord glass med kokos och citron.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 4
Per ska tillaga svensk husmanskost i form av kåldolmar och beger sig till granngården för att köpa färsk vitkål och grönsaker direkt ur jorden. Pers fru Ines ger sig ut i skogen för att hitta kantareller som de sedan gör en soppa på.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 4
Per Morberg bjuder på en meny baserad på skaldjur. Till förrätt blir det gratinerad krabba och som huvudrätt en skaldjursrisotto på hummer och havskräftor. Till efterrätt serveras en fläderblomsparfait.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 4
Det blir löksoppa med brödkrutonger till förrätt och plankstek till huvudrätt. Efterrätten består av melon och andra exotiska frukter. Som middagsgäster kommer Pers dotter Alida, som även hon är skådespelare, och hennes goda vän, artisten Lykke Li.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 4
Per ger sig ut i den vackra naturen runt Tullgarn slott där det finns både får och lamm och hittar inspiration till kvällens middag - lammgryta curry. Kvällens middagsgäster är Pers syster Maria och den välkända skådespelerskan Ewa Fröling.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 4
Per Morberg besöker sin japanska favoritrestaurang. Ägaren till restaurangen ska hjälpa honom att ordna en japansk afton och följer med hem till Per. De lagar sashimi, sushi, tempura och sukiyaki till konstnärsparet Ernst och Helene Billgren.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 4
Det blir fransk afton hemma hos familjen Morberg. Per beger sig till granngården för att välja ut en tupp som han sedan lagar den klassiska franska rätten coq au vin av. Till förrätt serveras sniglar och som avslutning blir det creme caramel.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback