Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 5
Per Morberg lagar svensk husmanskost i form av kalops, som görs på högrev och grönsaker. Till det serverar han Waldorfsallad samt pain riche och visar hur man kan göra brödet hemma i sitt eget kök. Till efterrätt blir det en klassisk cheesecake.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 5
Per Morberg lagar en fransk-tysk specialitet som heter choucroute. Rätten är en fläsk- och korvgryta med surkål kokat i vitt vin. Till förrätt blir det en svamptoast. Middagsgästerna får avnjuta något som Per aldrig tidigare lagat, drottningäpplen.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 5
Efter en stressig dag på stan blir Per Morberg indragen på en krog i Stockholm - den krog där han friade till sin fru. Han återupplever gamla minnen från sin tid som teaterskådespelare. Rätten blir biff Rydberg som han lagar på sitt eget sätt.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 5
Per Morberg gör egna chokladpraliner vid en chokladfabrik som han bjuder Malin Berghagen med familj på. Middagen består av rödspätta som steks i den stora wokpannan på verandan och till förrätt blir det carpaccio på oxfilé, rått kött som bankas ut.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 5
Per Morberg lagar ostron och oxfilé Wellington, som är smördegsinbakad oxfilé. Till efterrätt blir det den franska efterrätten crepez suzette. Han får anstränga sig lite extra när han får vinkännaren och krögaren, Carl Jan Granqvist, på besök.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 5
Per Morbergs äldsta vän fyller år och Per ska fira honom. Han ger sig ut i skogen för att plocka bär till desserten, en födelsedagstårta som dottern Molly hjälper till att laga. Till förrätt blir det kycklinglevermousse och fisksoppa till huvudrätt.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 5
Per Morberg åker över Östersjön till Riga i Lettland. Där besöker han stadens saluhall för att leta inspiration. Han hittar en råvara som är typisk för Lettland, fläskkotletter. Till förrätt blir det rökt lax och som dessert blir det fruktsallad.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 5
Per Morberg besöker en köttgrossist för att köpa kött till huvudrätten. Han ska göra oxrullader på innanlår. Väl hemma sätter han genast igång med menyn. Till rulladerna serverar han potatismos och som dessert blir det chokladpudding på Pers vis.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 5
Per Morberg tar med sig familjen ut i Trosa skärgård för att fiska och laga mat. De fångar en gös som Per grillar och serverar med bakad potatis och en sallad som Inese och dottern Astrid hjälper till med. Till efterrätt blir det krusbärskompott.
10. Vad blir det för mat del 10
Avsnitt 10 - Vad blir det för mat del 10, Säsong 5
Per Morberg tar med sig sin vän Martin Löf till Bomans krog i Trosa. Där hjälper han den jamaicanske kocken Pete med menyn som består av grillspett på entrecote och grillad hummer. Efter matlagningen får Per tips om hur man blandar drinkar.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback