Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 6
Per Morberg tar med sig svampexperten Klas Jaederfeldt på tur i svampskogen. Sen blir det matlagning på temat, både svampsoppa och pasta med svampsås.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 6
Per Morberg åker till Antroposoferna utanför Järna och skördar höstfrukt. Väl tillbaka i köket blir det förrätt med färska rotfrukter och till varmrätt blir det ostfondue. Pers fru Inese visar hur man mjölksyrar gurka.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 6
Per Morberg har bjudit in till herrmiddag. Grabbgänget bjuds på bastubad, cajunkräftor och grillad abborre. Till efterrätt blir det crêpes på äkta franskt manér.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 6
En cykelutflykt står på agendan och Per Morberg fixar självklart matsäcken. Temat är ryskt med borsjtj och piroger. Barnens favorit är efterrätten, fruktspett med nougatsås, grillade på plats.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 6
Efter en tur till tjurhagen inspireras Per Morberg till spanskt tema. Han gör tapas och paella med färska skaldjur. Per rullar även in dadlar i seranoskinka och gör två vitlösksrätter stekta i smör: en med haricovert och en med champinjoner.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 6
Per Morberg förlustar sig i fiskdisken. Sedan gör han en lyxig vardagsmiddag till familjen hemma på Tullgarn. Det blir slätvar, kokt potatis och vitvinssås. Han lagar också calamares och tranbär med grädde och kolasås till efterrätt.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 6
Per Morberg ska bjuda jaktlaget på vildand efter en lyckad andjakt. Det blir en musselsoppa till förrätt. Till vildanden lagar Per en rotsakskaka och slungar vaxbönor i smör. Som efterrätt serverar han en hemgjord äppelkompott med vaniljstång.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 6
Per Morberg gör sina favoriträtter till julbordet. Inger Löf, som arbetat som kallskänka i mer än 40 år, hjälper till i köket och visar hur man lagar några bortglömda klassiker. Tillsammans lagar de bland annat leverpastej och flera sorters sill.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback