Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 7
Författarparet Bengt Ohlsson och Helena von Zweigbergk kommer på besök hos Morberg på Tullgarn. Per lagar en av sin barndoms favoriträtter, med lite modifikation. Det blir tupp i curry. Såsen gör han på lök, purjolök och ett antal olika kryddor.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 7
Per lagar en måltid till sig och Inese. Han börjar med att komponera den perfekta ostbrickan i en ostbutik i Trosa. Han tillagar en klassisk kalvstek med hemgjord fond som han serverar med hasselbackspotatis. Till osten gör han fikonmarmelad.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 7
Per Morberg har varit på harjakt och gör middag av skogens frukter. Det blir förrätt med svampstuvning och varmrätt med harsadel bunden med fläsksvål. Såsen blir gjord på lök, morötter och pörjolök. Till dessert lagar Per en hjortronparfait.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 7
Middagen den här gången blir ett intressant möte mellan Sverige och Ryssland. Per tillagar löjromstunga och blinier till förrätt och blodpudding till varmrätt med rårörda lingon. Till efterrätt blir det nötkaka med lättvispad grädde och bär.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 7
När Per Morbergs vänner, författaren Ernst Brunner och artisten Sulo, besöker honom på Tullgarn lagar han till växter som kan vara giftiga om de inte tillagas på rätt sätt.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 7
Per Morberg bjuder på lammstek med vitlök, rosmarin och timjan. Han försöker också återskapa en förrätt hans fru ätit en gång. Till dessert bjuds det på Pers egen sommarexplosion, lemoncurd som serveras med digestivekex, lättvispad grädde och hallon.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 7
Per Morberg lagar en kunglig måltid inspirerad av prinsar och prinsessor. Till förrätt blir det crêpes à la Bertil med räkröra. Huvudrätten består av slottsstek med sommargurka och gräddsås. Som avslutning bjuds det på en hemgjord prinsesstårta.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 7
Per Morberg beger sig till Reijmyre glasbruk för att bjuda glasblåsarna på mat. Bland annat blir det Glashyttesill lagad i ungarna på bruket och en thai-inspirerad glasnudelsallad. Till dessert gör Per vodka- och limemarinerade jordgubbar.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 7
Per Morberg går ut skogen för att laga mat. Det blir ett heldagsprojekt när han grillar spädgris som han späckar med frukt, lök, rotfrukter och örter. Till förrätt blir det råraka med gräddfil och löjrom och till dessert färska bär med gräddmjölk.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 7
Per Morberg och hans fru Inese provar på torparliv på Morbergs vis. De lagar torpargryta med kött, rotfrukter och grönsaker som de tillagar över öppen eld. Till förrätt blir det matjessill och gräddfil och till efterrätt blir det stekta Toscaäpplen.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback