Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 9
Per får besök av konditorn Roy Fares som imponerar på Per med sina kunskaper. De lagar murkelmums i smördegsknyten och Per gör en steak minute med bearnaisesås och rösti. Roy lär även Per att baka sin bästa äppelkaka.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 9
Per och Inese gör en svensk klassiker när de lagar middag med kött och potatis. Det blir hemlagad och hemrökt korv, en vildsvinskorv och en vegetarisk variant samt potatissallad, tomatsalsa och egenmortlad senap.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 9
Per besöker en smedja och bjuder smederna på lunch. Det blir en het gulasch lagad på riddarnas vis över öppen eld samt våfflor i egentillverkat järn.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 9
Per jagar vildsvin och bjuder på nyskjuten vildsvinssadel med persika och timjan. Till förrätt blir det vit sparris med ägg och skirat smör och som avslutning gör Per en blixtsnabb hallonglass.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 9
Per får besök av kocken Karl Jung och tillsammans lagar de en ny variant på schnitzel, en vårrulle med sashimi och norimajonnäs och avslutar med en klassisk vaniljglass med karamelliserade äpplen.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 9
Per lagar olika slags fonder för att få till en så bra bas som möjligt till sina soppor och såser. Han bjuder på en soppa med nyplockade nässlor, piggvar med murkelsås och lingonparfait med punchgrädde.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 9
Per flyttar ut från köket för att använda sin vedeldade pizzaugn. Han upptäcker att han glömt att ta med sig de viktigaste redskapen men löser det ändå. Det bjuds på pizza, ugnsbakade äpplen och norrländsk renskav med potatisstomp.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 9
Per fiskar strömming tillsammans med vännen Janne Lilliesköld. Det nappar bra och fångsten räcker till två anrättningar, inlagd stekt strömming och friterad hel strömmingsflundra som Per tillagar hemma i trädgården. Till efterrätt blir det chokladmousse med apelsinsallad.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 9
Per bjuder sin vän Adam Fietz på klassisk pölsa och låter sig imponeras av Adams imitationer av Bamse och Ernst-Hugo Järegård. Till förrätt blir det råraka med löjrom från Kalix. Eftersom Per inte befattar sig med vit choklad är det Inese som står för efterrätten, gino med vit choklad och bär.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 9
Per firar sin och frun Ineses 36:e bröllopsdag med att bjuda henne på en överraskningsmiddag. Till sin hjälp har han kocken och vännen Dollan von Essen. Det blir skaldjursplateu, friterad abborre med surkålsmajonnäs samt pavlovabakelse med kokos och rabarberkompott.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback