1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 1
Niklas Ekstedt ger sig på "Svenska standards". Resultatet blir två nya pastasåser, en indisk köttfärsgryta och ett glasstrolleri. Minidokusåpan "Kockkandidaterna" startar: Tommy och Våfflan anmäler sig till en nybörjarkurs i matlagning.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 1
Förväxla inte snabb mat med snabbmat! Niklas Ekstedts gör hamburgare med chilli, kikärtor och fetaost, peruanska nationalrätten Ceviche samt nudelsoppa med scampi och koriander. Vinner människan verkligen tid på att laga och äta mat snabbt?
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 1
Burken som Gud glömde. Den är världens mest kända matförpackning. Niklas hyllar mat på burk. Det blir majssoppa med krabbröra, marockansk köttgryta och olivcouscous samt bröd med chokladkräm. Varför käkar svenskarna sill till de största högtiderna?
4. Träningsmat
Avsnitt 4 - Träningsmat, Säsong 1
Det unga Sverige har blivit ett sportigt land. Men man kan inte träna bra utan att käka rätt. Niklas drar på sig pannbandet i köket och jobbar fram den perfekta träningsmaten - maten du behöver före och framför allt efter träningen.
5. Kött, kött, kött!
Avsnitt 5 - Kött, kött, kött!, Säsong 1
Att laga kött är att chansa. Ibland blir det bra och ibland blir det som det blir. Eller? Och köper vi verkligen rätt kött? Niklas levererar det bästa knepen och recepten i veckans köttspecial. Kristina Petersen tittar närmare på det populära saltet.
6. Sen frukost = brunch
Avsnitt 6 - Sen frukost = brunch, Säsong 1
Niklas bjuder på enkla men smarriga rätter som passar mitt på dagen: ananas-smoothie med kardemumma, tortilla med vårens primörer, kavring med keso och rökt makrill samt melon med yoghurt och musli. Reporter Kristina ger sig ut på sejkampanj.
7. Nostalgi
Avsnitt 7 - Nostalgi, Säsong 1
Niklas slänger all modern mat överbord och går istället på jakt efter maten man ofta åt förut men som man sällan äter idag. Kristina återvänder till 1980-talet och Furuhällsskolan för att träffa bambatanten Elsie Andersson. Måste barnen äta upp?
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 1
Svenskarna har lärt sig att älska all möjlig exotisk mat. Niklas gör sval avokadosoppa från Elfenbenskusten, vietnamesiska vårrullar med mynta och böngroddar och mexikansk risdrink - orchata. Kristina kollar om köttbullar skulle funka i Bombay?
9. Att bjuda på mat
Avsnitt 9 - Att bjuda på mat, Säsong 1
Niklas visar några enkla tricks och resultatet blir en trerättersmeny som ser mycket svårare ut än vad det är: Grillad grön och vit sparris, rödtunga med gula och röda tomater och snabb chokladkaka med glass. Kristina frågar Vad är grejen med oxfilé?
10. Ut i parken
Avsnitt 10 - Ut i parken, Säsong 1
Niklas ger sina bästa tips på supersnabba picknickrätter till knytkalaset på filten. Det har blivit dags för final i minidokusåpan Kockkandidaterna! Hur ska det gå för Tommy, Våfflan och de övriga deltagarna? Domare är Leif Mannerström.
11. VM-snacks!
Avsnitt 11 - VM-snacks!, Säsong 1
Niklas gör bruschetta med soltorkade tomater, örtkeso och lufttorkad skinka, vattenmelon med fänkåls-salt, tunnbrödwrap med färskost, vitlöksmarinerade oliver med oregano, marockanska mandlar och piroger med fetaost, spenat och kyckling.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback