1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 2
Gösfiske i Hjälmaren. Niklas halstrar den fina fångsten och serverar den med somrig druvsallad med koriander. Niklas slänger ihop pappardelle med bondbönor på mindre än femton minuter. Reporter Kristina Petersen går på jakt efter pastapolisen.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 2
Niklas tar chansen att fixa sommarens sista grillning. Han gör limoncello. Dessutom reser Niklas till Österlen för att snoka reda på receptet till en äkta italiensk limoncello. Reportern Kristina Petersen kopplar upp sig och går på matbloggsträff.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 2
Niklas är nyfiken på smakkombinationen äpple och choklad. En vietnamesisk nudelsoppa blir klar på en kvart och till dessert blir det semifreddo med äppelsirap. Niklas gör världens snabbaste kantarellpaj. Kristina Petersen undersöker framtidens pizza.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 2
Niklas lagar sallad Nicoise på skånskt ogräs samt en klassiker i form av lammfrikadeller i het tomatsås. Till dessert blir det sprödbakad smördeg med plommon och rosmarin. Kristina Petersen avslöjar vilka som är världens bästa och sämsta matländer.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 2
Niklas lagar en härlig pestolax på under en kvart. Till dessert blir det en smarrig chokladkaka toppad med kola och pistasch. Kristina Petersen återser två gamla favoriter: Tommy och Våfflan.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 2
Det blir lyxig höstmiddag med kalvstek och spännande drinktilltugg. Kristina Petersen försöker ta reda på vem som egentligen handlar vad i matbutiken.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 2
Niklas går en hård match mot klockan när han försöka göra en gremolatakyckling med getost och rostade pinjenötter på bara 15 minuter. Dessutom lagar Niklas ugnsbakad lax med quinoa och en smarrig chokladmousse med lakrits- och hallontopping.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 2
Niklas blandar nötter, russin och härligt fluffigt ris i arabiska lammgrytan Mansaf. Kristina går på krogen med ett uppdrag - att få gäster och serveringspersonal att prata samma språk. Niklas gör hjortronmaränger och en bruschetta med varmrökt lax.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 2
Niklas blickar österut och lagar vietnamesisk Wontonsoppa med kokos och koriander. Dessutom åker Niklas ut med råbarkade musselplockaren Sune och vittjar havsbottnen utanför Grebbestad. Det blir enkrispig Gino med varma bär och kall vaniljglass.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 2
Niklas gör en uppföljare till de heta chiliburgarna med fetaost. Resultatet blir en älgfärsburgare i tunnbröd med pepparrot, tomatsalsa och västerbottenost. Dessutom blir Niklas hembjuden till Shashi som lär honom att laga en äkta indisk curry.
11. Avsnitt 11
Avsnitt 11, Säsong 2
Det blir finsmakarnas favoriter. Vad lagar kockarna när de bjuder varandra på mat? Niklas visar hur man lagar en äkta osso buco med krämig polenta. Niklas bakar det söta kryddbrödet pan dépice och serverar osten med en hemmagjord kvittenmarmelad.
12. Avsnitt 12
Avsnitt 12, Säsong 2
Niklas sätter nytt svenskt rekord i pizzabakning. Från två tomma händer till rykande het pizza på tallriken på under 12 minuter - hur är det möjligt? Niklas bjuder på en riktig klassisk renskav med lingon och mos på potatis och jordärtskockor.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback