1. Kullaberg
Avsnitt 1 - Kullaberg, Säsong 6
Niklas Ekstedt reser genom sin barndoms matlandskap, Kullaberg. Man får träffa David Mill som är en mästare på grillning. Det grillas helstekt gris och så visar Niklas kockens bästa tips för korvgrillningen och gör hemlagade tillbehör.
2. Viken
Avsnitt 2 - Viken, Säsong 6
Bland alla fiskelägen på Kullahalvön har Viken en speciell plats i Niklas hjärta. Här lagade hans farmor sin klassiska fisksoppa med fänkål. Monica ger tips på goda ostar och tillbehör och Niklas visar hur man blixtsnabbt gör rårörda bär.
3. Skånska specialiteter
Avsnitt 3 - Skånska specialiteter, Säsong 6
Om två skånska specialiteter som blivit så förknippade med en plats att de blivit rena turistmålen, äggakaka och vaniljhjärtan. Niklas träffar en legend inom svensk mat, den siste överlevande av systrarna Lundgren i Arild.
4. Bläckfisk och kräftor
Avsnitt 4 - Bläckfisk och kräftor, Säsong 6
I Mölle träffar Niklas hamnkaptenen Jan och tillsammans lagar de en skaldjursrätt med bland annat bläckfisk och kräftor. Niklas följer med fiskaren Björn och fångar musslor som han lagar på grillen tillsammans med kryddstark korv vid Kullens fyr.
5. Stenbitssoppa, tomatsoppa och höstsoppa
Avsnitt 5 - Stenbitssoppa, tomatsoppa och höstsoppa, Säsong 6
Konstnären Piers Boreson letar efter soppans själ i en stenbitssoppa. Krukmakerskan Lisa Vohlfart lagar en het tomatsoppa medan Niklas själv gör en höstsoppa med pocherad kyckling och kantareller.
6. Tortilla och makrill
Avsnitt 6 - Tortilla och makrill, Säsong 6
Mölle sågs under början av 1900-talet som syndens näste. Män och kvinnor badade då sida vid sida i badet vid Ransvik. Här lagar Niklas tortilla efter sin mammas recept. Dessutom ska Kullabyggdens bästa kockar, David och Björn, mötas i en tvekamp.
7. Potatis
Avsnitt 7 - Potatis, Säsong 6
Bitte Persson är expert på potatisar. När ska man använda vilken potatis? Niklas bakar potatis med löjrom och gräddfil och längs havet i Kullen letar Roland Rittmar efter strandväxter. Dessutom blir det ett recept på grillat lamm med het couscous.
8. Äpplen i massor!
Avsnitt 8 - Äpplen i massor!, Säsong 6
Mill Hertzog är en fransk kock som fann kärleken i Arild. Hos Mill lagas det sill och potatis på ett annorlunda sätt. Vidare på sin resa i Kullen anländer Niklas till en blommande äppellund där det lagas skånsk äppelkaka med karamelliserat äpple.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback