1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 8
Niklas Ekstedts världsomspännande matresa startar i Charleston, USA. Här finns en av Amerikas just nu hetaste restauranger. Restaurangen Husk gräver i rötterna på den amerikanska södern och har lyckats frälsa matkritiker och matälskare över hela USA.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 8
Niklas Ekstedt reser till Modena i Italien där han besöker restaurangen Osteria Francescana. Här arbetar Massimo Bottura, en av Italiens mest kända kockar. Men framgången kom inte gratis, han har fått kämpa sig dit.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 8
Niklas Ekstedt fortsätter sin resa ut i världen, denna gång till Ryssland. Där besöker han Rysslands mest kände kock Anatoly Komm, som har flera kända restauranger i hjärtat av Moskva. Nu ska han öppna en ny lyxrestaurang i Jekaterinburg.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 8
Niklas Ekstedt fortsätter sin resa ut i världen, denna gång till San Sebastian i Spanien. Där finns restaurang Arzak som drivs av gudfadern inom spansk matlagning, Juan Mari Arzak, och hans tronarvinge, dottern Elena.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 8
Niklas Ekstedt fortsätter sin resa ut i världen, denna gång till Istanbul. Han pryar hos Turkiets hetaste kock, Mehmet Gurs, på hans berömda restaurang Mikla. Där lagar man turkisk mat med skandinaviska inslag.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 8
Niklas Ekstedt avslutar sin resa ut i världen med att besöka Montreal i Kanada. Där finns kocken Martin Picards berömda restaurang Sugar Shack. Martin Picard är kockarnas kock som lagar utmanande mat och är inte rädd för att säga vad han tycker.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback