Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 3
Niklas tillagar fänkålssoppa med vitt vin och räkor samt aubergine- och zucchinilasagne. Niklas reser till New York och äter underbara desserter serverade ur en lastbil på Manhattan. Dessutom tillagas det chocolate- and breadpudding.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 3
Tillsammans med bröderna Klemming plockar Niklas ostron utanför Grebbestads kust. Ostron som senare gratineras i sås med vitt vin. Vad kan bättre avsluta en måltid än en bit god choklad? Niklas besöker fransmannen Jacques Torres chokladfabrik.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 3
Niklas lagar en riktig GI-rätt; kyckling med blomkål och mandel. I Martin Johanssons kök i Stureby bubblar, jäser och puttrar det. När Martin inte bakar sin surdeg skriver han om den i sin omåttligt populära blogg. Niklas bakar en apple pecan pie.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 3
Niklas drar på sig stövlarna och ger sig ut i skogen på vildsvinsjakt. I köket dämpar Niklas sin längtan efter sommaren med en avokado- och fetaostsallad med grapedressing. Till det passar det galant med chili- och limesmakande revbensspjäll.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 3
Hemma hos syskonen Cheung i Stockholm hämtar Niklas inspiration från det kantonesiska köket. Resultatet blir en fräsch kycklingrätt med ingefära och broccoli. Det kinesiska temat fortsätter när Niklas äter sig igenom Chinatown i New York.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 3
Niklas letar nya smaker till sin lyxiga sommarbuffé. Eller vad sägs om ankbröst med granatäpplen och mynta? Niklas besöker Renée Voltaire och får hennes bästa buffétips. Resultatet blir en vårulle à la Renée och en cashewnötsdipp.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 3
Niklas gör lammstek med honungsglacerade rödbetor och en pasta med vit sparris och mascarponeost. Han möter sparrisens vilda släkting i en matlagningstävling i Kroatien. I kajak i Stockholms skärgård sätts Niklas och äventyraren Karin Ihre på prov.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 3
Det bjuds på kalvköttbullar med sockerärtor och myntasås. I Botaniska trädgården i Göteborg har Niklas ett passionerat möte med en tropisk frukt. Fiskelyckan är god och näten fylls med både haj och bläckfisk vid havet i Kroatien.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 3
Niklas använder pepparroten för att ge sting åt en hummus som serveras till färsk vårkyckling. Han lagar också en pasta al Arrabiata med honungsmelon och chèvre. På Pag i Kroatien är det mjölkningsdags av öns 40 000 får och Niklas rycker in.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 3
Det blir grillfest. På grillen ligger kronärtskocksallad med limegrillad halloumi, lammracks med tryffeldoftande ärtkräm, apelsin- och teriyakimarinerade kycklingspett samt ananas med ingefära och mascarponekräm. Bartendern Martin serverar drinkar.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback