Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 4
Löjromsbuffé, vårkyckling i portvinsås och chokladbakelse med flytande mitten. Niklas Ekstedt trotsar konjukturen. Men vad är lyxig mat? Niklas pratar klassisk lyx med Per Bergkvist som bestämt sig för att sätta i sig 100 Michelin-stjärnor.
2. Mat från grunden.
Avsnitt 2 - Mat från grunden., Säsong 4
Vad ska man laga för mat för att slippa tillsatser? Niklas visar hur man lagar egna buljonger. Han hyllar de naturliga smakerna i färska korvar och rotfrukter bakade i halm. Tillsammans med Mats-Eric Nilsson lagar Niklas tortillas utan tillsatser.
3. Maskinerna i köket
Avsnitt 3 - Maskinerna i köket, Säsong 4
Med hjälp av ugn, termometer och en gjutjärnspanna lagar Niklas den perfekta laxen utan att ens ta ut fisken ur förpackningen. Juicecentrifugen gör jobbet när Niklas lagar en äpple- och sellerisoppa. Niklas har ett hemligt peranakanskt recept.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 4
Niklas Ekstedt ger sig på frukosten. Niklas går ut hårt med egen müsli med honungsrostade nötter och torkad frukt som han serverar med yoghurt smaksatt med honung och ingefära. Niklas gör också frukostscones och lagar sitt livs bästa frukostminne.
5. Klimatsmart mat
Avsnitt 5 - Klimatsmart mat, Säsong 4
Lantbrödstoast med rödbetor gratinerad med svensk getost. Niklas lagar färgstarkt med linser och visar hur man använder kött som krydda istället för huvudrätt. Plättar med basilikakeso och rårörda lingon avslutar en riktigt god måltid.
6. Fisk och skaldjur
Avsnitt 6 - Fisk och skaldjur, Säsong 4
Niklas Ekstedt ger sina bästa tips till alla som vill äta fisk med gott samvete. Niklas lagar tempurafriterad aborre med het dipsås och ugnsbakad sej med kronärtskockor och räkor. Det blir farmors fina matjesill med ägg och brynt smör.
7. Utan kött
Avsnitt 7 - Utan kött, Säsong 4
Det är bra för din kropp, din ekonomi och för miljön. Niklas slår ett slag för det vegetariska köket. Menyn öppnas med en parpadellepasta med chili- och vitlöksstekt tofu. Niklas lagar en chana masala - en het kikärtsgryta med svalkande raita.
8. Äntligen sommar!
Avsnitt 8 - Äntligen sommar!, Säsong 4
Niklas hyllar den svenska sommaren. Niklas lagar en lyxig primörsallad med ramslöksdressing, stekt inlagd sill med färskpotatis och kocklegenden Tore Wretmans köttbullar med pressgurka. Niklas avslutar med maränger med likörmarinerade jordgubbar.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback