Upphovsland: Sverige
1. Henne Kirkeby Kro, Ribe
Avsnitt 1 - Henne Kirkeby Kro, Ribe, Säsong 9
När den excentriske kocken Paul Cunningham fick en stressrelaterad blodpropp stängde han sin Michelin-restaurang och drog sig tillbaka. Men nu är han tillbaka på stillsamma gästgiveriet Henne Kirkeby Kro.
2. Astrid y Gastón, Lima
Avsnitt 2 - Astrid y Gastón, Lima, Säsong 9
Niklas Mat har åkt till Lima för att besöka stjärnkocken Gastón Acurio. Han är kocken som har förnyat den peruanska matlagningen och gjort den världsberömd. Niklas har helt enkelt lite att leva upp till.
3. Rochelle Canteen, London
Avsnitt 3 - Rochelle Canteen, London, Säsong 9
Margot Henderson är kocken bakom den omtalade Rochelle Canteen, en småhemlig lunchrestaurang som ligger gömd i ett gammalt cykelförråd i östra London. För Niklas själv blev det en extra utmaning att göra sin maträtt för Rochelle Canteen.
4. Pujol, Mexico City
Avsnitt 4 - Pujol, Mexico City, Säsong 9
Pujol är Mexicos mest kända restaurang. Det är här som kocken Enrique Olvera har tagit den mexikanska gatumaten in i de fina rummen och börjat laga de traditionella maträtterna på nyskapande sätt.
5. Le Chateaubriand, Paris
Avsnitt 5 - Le Chateaubriand, Paris, Säsong 9
Niklas Mat besöker Iñaki Aizpitarte och hans bistro Le Chateaubriand i Paris. Iñaki är matrebellen som väckte starka känslor i Frankrikes krogvärld när han öppnade sin bistro 2006.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback